Flere tusen al-Qaida tilhengere aktive på Gaza-stripen

  Flere tusen som støtter Global Jihad og Al-Qaida er aktive på Gaza-stripen, spesielt i de sørlige områdene, forteller ulike palestinske kilder til journalist Ali Waked i Yedioth Aharonoth. Det store flertallet av al-Qaida tilhengerne er medlemmer av Hamas og PRC, men de mener det var feil av Hamas å delta i politiske valg. – Disse […]

  Flere tusen som støtter Global Jihad og Al-Qaida er aktive på Gaza-stripen, spesielt i de sørlige områdene, forteller ulike palestinske kilder til journalist Ali Waked i Yedioth Aharonoth. Det store flertallet av al-Qaida tilhengerne er medlemmer av Hamas og PRC, men de mener det var feil av Hamas å delta i politiske valg. – Disse tusenvis av aktivister ble opplært til at krigen mot jøder må fortsette uten noen kompromisser eller snarveier, inntil dommens dag kommer, sier en kilde i en islamsk gruppe på Gaza-stripen. Innenfor fundamentalistisk islam går det et teologisk og ideologisk skille mellom Det muslimske brorskap og Global Jihad, påpeker Waked. Det muslimske brorskap, som Hamas er en del av, legger vekt på væpnet kamp i kombinasjon med taktiske, midlertidige våpenhviler for å samle styrke. Global Jihad, som er representert av Al-Qaida, mener det ikke finnes rom for taktikk, men kun en uopphørlig, hellig krig. PRC-talsmann Abu Abir er en av de fremste talsmennene for Global Jihad-teologien på Gaza-stripen. På tross av ulikt grunnsyn opererer de to gruppene vanligvis i tett samarbeid på Gaza-stripen.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelErdogan i hard ordveksling med Peres
  Neste artikkelLovlig bruk av hvitt fosfor
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise