Israel saboterer Irans atomprogram

  Amerikanske etterretningskilder sier Israel har tatt i bruk sabotasje og likvidasjoner av atomeksperter for å stanse Irans atomvåpenprogram. - Målet er å utsette, utsette og utsette [programmet] til man kan finne en annen løsning eller tilnærming. Vi ønsker absolutt ikke at den nåværende iranske regjering skal få disse våpnene. Det [den israelske sabotasjestrategien] er en god strategi, som ikke går så langt som å angripe militært, noe som sannsynligvis vil bety uakseptabel risiko, sier en tidligere CIA-offiser til den britiske avisen The Daily Telegraph. - I samarbeid med USA, har Israel i hemmelige operasjoner fokusert på å eliminere viktige personer i atomprogrammet og å sabotere Irans forsyningslinjer til atomprogrammet, sier Reva Bhalla, en analytiker ved det private amerikanske etterretningsfirmaet Stratfor. The Daily Telegraph skriver at det går rykter om at Mossad stod bak dødsfallet til Ardeshire Hassanpour, en iransk vitenskapsmann og atomekspert. Hassanpour døde under mystiske omstendigheter av "gassforgiftning" i 2007. - Det er fortsatt betydelige muligheter for å forstyrre og skade det iranske programmet uten militære angrep, og det er blitt gjort med noe suksess, sier Yossi Melman, som dekker sikkerhet og etterretningsnyheter for den israelske avisen Ha'aretz.

  Amerikanske etterretningskilder sier Israel har tatt i bruk sabotasje og likvidasjoner av atomeksperter for å stanse Irans atomvåpenprogram. – Målet er å utsette, utsette og utsette [programmet] til man kan finne en annen løsning eller tilnærming. Vi ønsker absolutt ikke at den nåværende iranske regjering skal få disse våpnene. Det [den israelske sabotasjestrategien] er en god strategi, som ikke går så langt som å angripe militært, noe som sannsynligvis vil bety uakseptabel risiko, sier en tidligere CIA-offiser til den britiske avisen The Daily Telegraph. – I samarbeid med USA, har Israel i hemmelige operasjoner fokusert på å eliminere viktige personer i atomprogrammet og å sabotere Irans forsyningslinjer til atomprogrammet, sier Reva Bhalla, en analytiker ved det private amerikanske etterretningsfirmaet Stratfor. The Daily Telegraph skriver at det går rykter om at Mossad stod bak dødsfallet til Ardeshire Hassanpour, en iransk vitenskapsmann og atomekspert. Hassanpour døde under mystiske omstendigheter av "gassforgiftning" i 2007. – Det er fortsatt betydelige muligheter for å forstyrre og skade det iranske programmet uten militære angrep, og det er blitt gjort med noe suksess, sier Yossi Melman, som dekker sikkerhet og etterretningsnyheter for den israelske avisen Ha’aretz.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelIDF: – Sivile tapstall ble sterkt overdrevet av Hamas
  Neste artikkelImport fra Israel opp 24 prosent
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise