Israel saboterer Irans atomprogram

  Amerikanske etterretningskilder sier Israel har tatt i bruk sabotasje og likvidasjoner av atomeksperter for å stanse Irans atomvåpenprogram. – Målet er å utsette, utsette og utsette [programmet] til man kan finne en annen løsning eller tilnærming. Vi ønsker absolutt ikke at den nåværende iranske regjering skal få disse våpnene. Det [den israelske sabotasjestrategien] er en […]

  Amerikanske etterretningskilder sier Israel har tatt i bruk sabotasje og likvidasjoner av atomeksperter for å stanse Irans atomvåpenprogram. – Målet er å utsette, utsette og utsette [programmet] til man kan finne en annen løsning eller tilnærming. Vi ønsker absolutt ikke at den nåværende iranske regjering skal få disse våpnene. Det [den israelske sabotasjestrategien] er en god strategi, som ikke går så langt som å angripe militært, noe som sannsynligvis vil bety uakseptabel risiko, sier en tidligere CIA-offiser til den britiske avisen The Daily Telegraph. – I samarbeid med USA, har Israel i hemmelige operasjoner fokusert på å eliminere viktige personer i atomprogrammet og å sabotere Irans forsyningslinjer til atomprogrammet, sier Reva Bhalla, en analytiker ved det private amerikanske etterretningsfirmaet Stratfor. The Daily Telegraph skriver at det går rykter om at Mossad stod bak dødsfallet til Ardeshire Hassanpour, en iransk vitenskapsmann og atomekspert. Hassanpour døde under mystiske omstendigheter av "gassforgiftning" i 2007. – Det er fortsatt betydelige muligheter for å forstyrre og skade det iranske programmet uten militære angrep, og det er blitt gjort med noe suksess, sier Yossi Melman, som dekker sikkerhet og etterretningsnyheter for den israelske avisen Ha’aretz.

  Forrige artikkelIDF: – Sivile tapstall ble sterkt overdrevet av Hamas
  Neste artikkelImport fra Israel opp 24 prosent
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -