Jerusalem Post oppsummerer “David Weiss”-saken

  Haviv Rettig Gur, journalist i Jeruslaem Post, oppsummerer tirsdag “David Weiss”-saken. Allerede i innledningen innrømmer Gur at Jerusalem Post “snublet”, “delvis ved å ha kontakt med medlemmer av det jødiske samfunnet [i Norge] som vi ikke skulle ha trodd på”. Jerusalem Post gjengav en person, “David Weiss”, som gav seg ut for å være norsk […]

  Haviv Rettig Gur, journalist i Jeruslaem Post, oppsummerer tirsdag “David Weiss”-saken. Allerede i innledningen innrømmer Gur at Jerusalem Post “snublet”, “delvis ved å ha kontakt med medlemmer av det jødiske samfunnet [i Norge] som vi ikke skulle ha trodd på”.
  Jerusalem Post gjengav en person, “David Weiss”, som gav seg ut for å være norsk jøde og ansatt i det norske Forsvaret. Artikkelen startet en stor norsk pressejakt på David Weiss i norske skattelister, folkeregister og listen over ansatte i åpne og hemmelige deler av det norske Forsvaret. I helgen kunne Dagbladet avsløre at identiteten var falsk og at “Weiss” aldri har jobbet for Forsvaret.
  I en av sine første artikler om antisemittisme i Norge kom Jerusalem Post også i skade for å antyde, med en tvetydig og uklar setning, at finansminister Kristin Halvorsen hadde ropt “Død over jøder” i en demonstrasjon i januar. Slike utrop og tilsvarende bannertekster ble registrert på flere demonstrasjoner under krigen i januar, men det kan ikke sies at Halvorsen selv ropte noe i denne retning.
  Mot slutten av sin artikkel vender Gur tilbake til det opprinnelige spørsmålet: Hvordan er det med antisemittisme i Norge?
  – Generelt forteller norske jøder at det ikke er utbredt antisemittisme i Norge. Norske jøder er en akseptert og respektert del av landet. Men, de legger til, at det er sjelde tilfeller av problemer fordi de er jøder, som regel ved at barn blir mobbet på skolen eller at muslimske innvandrere drar inn politikk i deres daglige omgang med jøder, avslutter Gur.

  Forrige artikkelOmstridt offiser forsvarer Gaza-krig
  Neste artikkelBarack Obama til Israel i juni
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.