Olmert var Israels verste statsminister

  Caroline Glick, høyreorientert politisk kommentator og viseredaktør i Jerusalem Post, mener Ehud Olmert har vært den verste statsministeren i Israels historie. I sin kritikk vektlegger ikke Glick de økonomiske krumspringene som Olmert er mistenkt for å ha gjort for privat fortjeneste. Hun lager en liste over feilslått politikk. Da Olmert kom til makten i 2006 […]

  Caroline Glick, høyreorientert politisk kommentator og viseredaktør i Jerusalem Post, mener Ehud Olmert har vært den verste statsministeren i Israels historie. I sin kritikk vektlegger ikke Glick de økonomiske krumspringene som Olmert er mistenkt for å ha gjort for privat fortjeneste. Hun lager en liste over feilslått politikk. Da Olmert kom til makten i 2006 gikk han inn for omfattende ensidige tilbaketrekninger fra Vestbredden. Planen ble bombet i stykker, med raketter i tusentall fra Libanon og Gaza-stripen – områder som Israel tidligere hadde trukket seg ensidig ut av (2000 og 2005). Olmert har ikke klart å stanse våpensmuglingen inn til Gaza og har, slik Glick ser det, ledet Israel til nederlag i to kriger. – Olmerts strategiske lederskap under Operasjon Støpt Bly demonstrerte at han fortsatt hadde det samme feilaktige og farlige strategiske utgangspunkt som da han ledet landet til det skammelige nederlaget i Libanon, mener Glick. Olmert hadde alt for lite fokus på trusselen fra Iran, hevder Glick. – I stedet for å konsentrere diplomatisk innsats for å overbevise verdens land om nødvendigheten av å stanse Iran fra å få verktøyene til å ødelegge den jødiske staten og dominere regionen og oljeøkonomien, konsentrerte Olmert sin diplomatiske innsats på å styrke terrororganisasjonen Fatah i forhold til terrororganisasjonen Hamas, skriver Glick.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelTerrorangrep var test av Netanyahu
  Neste artikkelOlmert tok avskjed med statsledere
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise