Syria vil ikke revidere fredsinitiativ

  Det blir benektet fra flere ulike hold at de arabiske stater vil revidere det saudi-arabiske fredsinitiativet for å gjøre det mer akseptabelt for Israel. Det var den arabiske London-avisen Al-Quds Al-Arabi som meldte om et slikt revisjonsarbeid onsdag, basert på anonyme palestinske kilder. Det nye initiativet skal blant annet ha innebygd arabisk aksept for kompromissløsninger […]

  Det blir benektet fra flere ulike hold at de arabiske stater vil revidere det saudi-arabiske fredsinitiativet for å gjøre det mer akseptabelt for Israel. Det var den arabiske London-avisen Al-Quds Al-Arabi som meldte om et slikt revisjonsarbeid onsdag, basert på anonyme palestinske kilder. Det nye initiativet skal blant annet ha innebygd arabisk aksept for kompromissløsninger når det gjelder de palestinske flyktningene, og FN-kontroll av gamlebyen i Jerusalem. Syrias utenriksminister Walid Moallem avviste dette torsdag, og understreket at Damaskus forholder seg til det opprinnelige fredsinitiativet fra 2002 uten endringer. Generalsekretæren for Den arabiske liga, Amr Moussa, har kommet med liknende uttalelser. Arabiske og palestinske ledere fastholder "rett til å vende tilbake" for palestinske flyktninger og millioner av etterkommere, men dette blir avvist av alle de jødiske partiene med representasjon i Knesset. Les mer om problematikken på temasiden Flyktninger i Midtøsten.

  Forrige artikkelSoldat ble drept av skudd fra offisers rifle
  Neste artikkelBeduiner blir tiltalt for å sette liv i fare
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.