Haim Ramon trekker seg fra Knesset

  Haim Ramon (bildet) leverer sin oppsigelse fra Knesset mandag ettermiddag. Onsdag holder Kadima-politikeren sin siste tale, like før oppsigelsen trer i kraft. Ramon går over i jobb hos en av Israels ledende entreprenører, men kommer fortsatt til å ha en fot inne i politikken som leder av styret til Kadima. På 1990-tallet var Ramon en […]

  Haim Ramon (bildet) leverer sin oppsigelse fra Knesset mandag ettermiddag. Onsdag holder Kadima-politikeren sin siste tale, like før oppsigelsen trer i kraft. Ramon går over i jobb hos en av Israels ledende entreprenører, men kommer fortsatt til å ha en fot inne i politikken som leder av styret til Kadima. På 1990-tallet var Ramon en av de unge kandidatene som lå an til å følge etter Yitzhak Rabin og Shimon Peres som leder av Arbeiderpartiet. Ramon nådde aldri opp, det nærmeste han kom til å bli partileder var i 2002 – da han fikk 7 prosent av stemmene i partiledervalget. I januar 2006 meldte Ramon overgang fra Ap til Kadima. I august 2006 måtte han gå av som justisminister etter at han gav en kvinnelig soldat et uønsket kyss på munnen én måned tidligere. I januar 2007 ble han dømt til 120 timers samfunnstjenste for seksuell trakassering. I juli 2007 vendte Ramon tilbake til Ehud Olmerts regjering. Ramon blir erstattet i Kadimas Knesset-gruppe av Yulia Shamalov-Berkovich, en russisk-språklig innvandrer som flyttet til Israel i 1979.

  Forrige artikkelBygger nye hjem til bosettere fra utpost
  Neste artikkelNorsk dobbeltmoral om dødstall i krig
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.