Haim Ramon trekker seg fra Knesset

  Haim Ramon (bildet) leverer sin oppsigelse fra Knesset mandag ettermiddag. Onsdag holder Kadima-politikeren sin siste tale, like før oppsigelsen trer i kraft. Ramon går over i jobb hos en av Israels ledende entreprenører, men kommer fortsatt til å ha en fot inne i politikken som leder av styret til Kadima. På 1990-tallet var Ramon en av de unge kandidatene som lå an til å følge etter Yitzhak Rabin og Shimon Peres som leder av Arbeiderpartiet. Ramon nådde aldri opp, det nærmeste han kom til å bli partileder var i 2002 - da han fikk 7 prosent av stemmene i partiledervalget. I januar 2006 meldte Ramon overgang fra Ap til Kadima. I august 2006 måtte han gå av som justisminister etter at han gav en kvinnelig soldat et uønsket kyss på munnen én måned tidligere. I januar 2007 ble han dømt til 120 timers samfunnstjenste for seksuell trakassering. I juli 2007 vendte Ramon tilbake til Ehud Olmerts regjering. Ramon blir erstattet i Kadimas Knesset-gruppe av Yulia Shamalov-Berkovich, en russisk-språklig innvandrer som flyttet til Israel i 1979.

  Haim Ramon (bildet) leverer sin oppsigelse fra Knesset mandag ettermiddag. Onsdag holder Kadima-politikeren sin siste tale, like før oppsigelsen trer i kraft. Ramon går over i jobb hos en av Israels ledende entreprenører, men kommer fortsatt til å ha en fot inne i politikken som leder av styret til Kadima. På 1990-tallet var Ramon en av de unge kandidatene som lå an til å følge etter Yitzhak Rabin og Shimon Peres som leder av Arbeiderpartiet. Ramon nådde aldri opp, det nærmeste han kom til å bli partileder var i 2002 – da han fikk 7 prosent av stemmene i partiledervalget. I januar 2006 meldte Ramon overgang fra Ap til Kadima. I august 2006 måtte han gå av som justisminister etter at han gav en kvinnelig soldat et uønsket kyss på munnen én måned tidligere. I januar 2007 ble han dømt til 120 timers samfunnstjenste for seksuell trakassering. I juli 2007 vendte Ramon tilbake til Ehud Olmerts regjering. Ramon blir erstattet i Kadimas Knesset-gruppe av Yulia Shamalov-Berkovich, en russisk-språklig innvandrer som flyttet til Israel i 1979.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelBygger nye hjem til bosettere fra utpost
  Neste artikkelNorsk dobbeltmoral om dødstall i krig
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise