Delt oppfatning i toppledelsen

  Sikkerhetsutvalget i den israelske regjering var samlet to ganger i løpet av de siste 24 timene før forsvarsminister Ehud Barak dro til USA. I løpet av samtalene skal de seks medlemmene i utvalget delt seg i to forskjellige leirer når det gjelder strategien overfor det amerikanske kravet om stans i bosetningsvekst. Statsminister Benjamin Netanyahu, etterretningsminister […]

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


  Sikkerhetsutvalget i den israelske regjering var samlet to ganger i løpet av de siste 24 timene før forsvarsminister Ehud Barak dro til USA. I løpet av samtalene skal de seks medlemmene i utvalget delt seg i to forskjellige leirer når det gjelder strategien overfor det amerikanske kravet om stans i bosetningsvekst. Statsminister Benjamin Netanyahu, etterretningsminister Dan Meridor og forsvarsminister Ehud Barak skal være interessert i et kompromiss, for eksempel en byggestans for nye prosjekter for en kortere periode. Målet med et slikt kompromiss skal være å omgå palestinernes unnskyldning om å ikke starte forhandlinger fordi Israel fortsetter å bygge i bosetninger. Utenriksminister Avigdor Lieberman, minister uten portefølje Bennie Begin og strategiminister Moshe Ya’alon mener det vil være feil av Israel å stanse bygging i bosetningsblokker som sannsynligvis vil forbli under israelsk kontroll i en framtidig avtale.

  Forrige artikkelNorsk dobbeltmoral om dødstall i krig
  Neste artikkelDudi Sela ute av Wimbledon
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.