Delt oppfatning i toppledelsen

  Sikkerhetsutvalget i den israelske regjering var samlet to ganger i løpet av de siste 24 timene før forsvarsminister Ehud Barak dro til USA. I løpet av samtalene skal de seks medlemmene i utvalget delt seg i to forskjellige leirer når det gjelder strategien overfor det amerikanske kravet om stans i bosetningsvekst. Statsminister Benjamin Netanyahu, etterretningsminister Dan Meridor og forsvarsminister Ehud Barak skal være interessert i et kompromiss, for eksempel en byggestans for nye prosjekter for en kortere periode. Målet med et slikt kompromiss skal være å omgå palestinernes unnskyldning om å ikke starte forhandlinger fordi Israel fortsetter å bygge i bosetninger. Utenriksminister Avigdor Lieberman, minister uten portefølje Bennie Begin og strategiminister Moshe Ya'alon mener det vil være feil av Israel å stanse bygging i bosetningsblokker som sannsynligvis vil forbli under israelsk kontroll i en framtidig avtale.

  Sikkerhetsutvalget i den israelske regjering var samlet to ganger i løpet av de siste 24 timene før forsvarsminister Ehud Barak dro til USA. I løpet av samtalene skal de seks medlemmene i utvalget delt seg i to forskjellige leirer når det gjelder strategien overfor det amerikanske kravet om stans i bosetningsvekst. Statsminister Benjamin Netanyahu, etterretningsminister Dan Meridor og forsvarsminister Ehud Barak skal være interessert i et kompromiss, for eksempel en byggestans for nye prosjekter for en kortere periode. Målet med et slikt kompromiss skal være å omgå palestinernes unnskyldning om å ikke starte forhandlinger fordi Israel fortsetter å bygge i bosetninger. Utenriksminister Avigdor Lieberman, minister uten portefølje Bennie Begin og strategiminister Moshe Ya’alon mener det vil være feil av Israel å stanse bygging i bosetningsblokker som sannsynligvis vil forbli under israelsk kontroll i en framtidig avtale.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelNorsk dobbeltmoral om dødstall i krig
  Neste artikkelDudi Sela ute av Wimbledon
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise