Ultraortodokse i opprør

  Grupper av unge ultraortodokse menn fortsetter sine herjinger i Jerusalem. Flere personer har kommet til skade under steinkasting fra aktivistene det siste døgnet, og det er registrert skader på flere eiendommer og biler. En av de skadde er ansatt i kommuen. Han skal ha blitt utsatt for et målrettet angrep fordi aktivistene gjenkjente hans uniform. […]

  Grupper av unge ultraortodokse menn fortsetter sine herjinger i Jerusalem. Flere personer har kommet til skade under steinkasting fra aktivistene det siste døgnet, og det er registrert skader på flere eiendommer og biler. En av de skadde er ansatt i kommuen. Han skal ha blitt utsatt for et målrettet angrep fordi aktivistene gjenkjente hans uniform. Den siste voldsbølgen fra de ultraortodokse startet etter at israelske myndigheter arresterte en ultraortodoks kvinne denne uken. Myndighetene mener hun har sulteforet sin tre år gamle sønn, og at hans liv er truet. Ultraortokse kilder hevder gutten led av kreft, og at det var grunnen til hans elendige helsetilstand. Treåringen, som kun veier syv kilo, ligger på sykehus og tilstanden er alvorlig Som et resultat av de voldelige protestene har ordføreren i Jerusalem besluttet å innstille alle kommunale tjenster til de ultraortokse nabolagene Geula og Mea Shearim.

  Forrige artikkelNye veiskilt
  Neste artikkelSoldat som kom med anklager “var ikke i felten”
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.