Ultraortodokse i opprør

  Grupper av unge ultraortodokse menn fortsetter sine herjinger i Jerusalem. Flere personer har kommet til skade under steinkasting fra aktivistene det siste døgnet, og det er registrert skader på flere eiendommer og biler. En av de skadde er ansatt i kommuen. Han skal ha blitt utsatt for et målrettet angrep fordi aktivistene gjenkjente hans uniform. Den siste voldsbølgen fra de ultraortodokse startet etter at israelske myndigheter arresterte en ultraortodoks kvinne denne uken. Myndighetene mener hun har sulteforet sin tre år gamle sønn, og at hans liv er truet. Ultraortokse kilder hevder gutten led av kreft, og at det var grunnen til hans elendige helsetilstand. Treåringen, som kun veier syv kilo, ligger på sykehus og tilstanden er alvorlig Som et resultat av de voldelige protestene har ordføreren i Jerusalem besluttet å innstille alle kommunale tjenster til de ultraortokse nabolagene Geula og Mea Shearim.

  Grupper av unge ultraortodokse menn fortsetter sine herjinger i Jerusalem. Flere personer har kommet til skade under steinkasting fra aktivistene det siste døgnet, og det er registrert skader på flere eiendommer og biler. En av de skadde er ansatt i kommuen. Han skal ha blitt utsatt for et målrettet angrep fordi aktivistene gjenkjente hans uniform. Den siste voldsbølgen fra de ultraortodokse startet etter at israelske myndigheter arresterte en ultraortodoks kvinne denne uken. Myndighetene mener hun har sulteforet sin tre år gamle sønn, og at hans liv er truet. Ultraortokse kilder hevder gutten led av kreft, og at det var grunnen til hans elendige helsetilstand. Treåringen, som kun veier syv kilo, ligger på sykehus og tilstanden er alvorlig Som et resultat av de voldelige protestene har ordføreren i Jerusalem besluttet å innstille alle kommunale tjenster til de ultraortokse nabolagene Geula og Mea Shearim.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelNye veiskilt
  Neste artikkelSoldat som kom med anklager “var ikke i felten”
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise