IAEA: – Irans atomprogram kan ha «militære dimensjoner»

  Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har lenge vært forsiktige med å slå fast det alle vestlige etterretningsorganisasjoner er enige om - at Iran arbeider med et militært atomprogram parallelt med sitt sivile atomprogram. I IAEAs siste rapport blir imidlertid ordlyden skjerpet. Irans atomprogram kan ha "militære dimensjoner", heter det i rapporten. IAEA finner det betenkelig at Iran holder opplysninger tilbake. Det har også blitt bevist at Iran har gjennomført eksperimenter med "detonering", et sentralt element i utvikling av en atombombe. IAEA anslår at Iran har 8000 sentrifuger i aktivitet for anriking av uran. En iransk talsmann avviser rapporten som "en fabrikasjon". Selv denne IAEA-rapporten, som er den siste som blir utgitt av avtroppende direktør Mohammed ElBaradei, er tvetydig og er ikke så tøff mot Irans atomambisjoner som Israel og andre vestlige land forventer, skriver Ha'aretz.

  Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har lenge vært forsiktige med å slå fast det alle vestlige etterretningsorganisasjoner er enige om – at Iran arbeider med et militært atomprogram parallelt med sitt sivile atomprogram. I IAEAs siste rapport blir imidlertid ordlyden skjerpet. Irans atomprogram kan ha "militære dimensjoner", heter det i rapporten. IAEA finner det betenkelig at Iran holder opplysninger tilbake. Det har også blitt bevist at Iran har gjennomført eksperimenter med "detonering", et sentralt element i utvikling av en atombombe. IAEA anslår at Iran har 8000 sentrifuger i aktivitet for anriking av uran. En iransk talsmann avviser rapporten som "en fabrikasjon". Selv denne IAEA-rapporten, som er den siste som blir utgitt av avtroppende direktør Mohammed ElBaradei, er tvetydig og er ikke så tøff mot Irans atomambisjoner som Israel og andre vestlige land forventer, skriver Ha’aretz.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise