9/11 var et vendepunkt

  Ha’aretz-journalisten Yoel Marcus var hos frisøren da han så de første tv-bildene av 11. september-angrepet i USA. – I løpet av de første sekundene trodde jeg at jeg så utdrag fra en skrekkfilm, men det ble raskt klart at vi var vitne til det største, mest overraskende terrorangrep som noensinne er gjennomført, skriver Marcus på […]

  Ha’aretz-journalisten Yoel Marcus var hos frisøren da han så de første tv-bildene av 11. september-angrepet i USA.
  – I løpet av de første sekundene trodde jeg at jeg så utdrag fra en skrekkfilm, men det ble raskt klart at vi var vitne til det største, mest overraskende terrorangrep som noensinne er gjennomført, skriver Marcus på åtteårsdagen for terrorangrepet.
  Hva skjedde 11. september 2001? 19 arabiske flykaprere tok kontroll over fire sivile passasjerfly. Med flyene drepte de omkring tre tusen mennesker, skadet omkring seks tusen andre og gjorde eiendomsskader for flere milliarder kroner. 11. septemer rystet selvtilliten til USA. Hadde flyene krasjet inn i Twin Towers én time senere, da flere arbeidere og turister ville ha kommet til området, kunne antallet drepte blitt flere titusen.
  Israelske myndigheter har lært av 9/11. Marcus tror ikke et tilsvarende angrep vil være mulig mot noen av skyskraperne i Israel. Et passasjerfly som ikke identifiserer seg selv vil ikke bli tillatt i israelsk luftrom. I 1973 skjøt det israelske luftforsvaret ned et passasjerfly fra Libya med 160 passasjerer over Sinai fordi flykapteinen ikke fulgte ordrer.

  Forrige artikkelRon Arad døde midt på 1990-tallet
  Neste artikkelFlyktninger har ingen allmenn rett til å vende tilbake
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.