Døde 99 år gammel med 1400 etterkommere

  Det bibelske budet om "å være fruktbare og bli mange" er tatt alvorlig i Krishevsky-familien, skriver Nissan Shtrauchler i Yedioth Aharonoth. Da Rachel Krishevsky (99) døde sist lørdag, etterlot hun seg omkring 1400 barn, barnebarn, oldebarn og tippoldebarn. Krishevsky giftet seg med sin fetter Yitzhak like før hun ble 19 år. Ekteparet fikk syv sønner […]

  Det bibelske budet om "å være fruktbare og bli mange" er tatt alvorlig i Krishevsky-familien, skriver Nissan Shtrauchler i Yedioth Aharonoth. Da Rachel Krishevsky (99) døde sist lørdag, etterlot hun seg omkring 1400 barn, barnebarn, oldebarn og tippoldebarn. Krishevsky giftet seg med sin fetter Yitzhak like før hun ble 19 år. Ekteparet fikk syv sønner og fire døtre. De 11 barna fikk til sammen 150 barn, som igjen gav Rachel og Yitzhak tusen oldebarn. Flere hundre tippoldebarn har allerede meldt sin ankomst. – Vi vet ikke helt nøyaktig hvor mange etterkommere hun har, sier et av Rachels barnebarn. Rachel levde nesten hele sitt liv like ved grønnsakmarkedet Mehane Yehuda i Jerusalem. – Bestemor var en gudfryktig kvinne hele sitt liv. Hennes dør var alltid åpen for de hjemløse og fattige som så etter et sted å spise, forteller barnebarnet. Rachel kunne hele Salmenes bok utenat og skal ha hatt oversikt over alle sine etterkommere.

  Forrige artikkelHva Norge bør si til Goldstone-rapporten
  Neste artikkelNull sjanse for toppmøte i New York
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -