Obama, Brown og Sarkozy vil anklage Iran for hemmelig atomanlegg

  USAs president Barack Obama, Storbritannias statsminister Gordon Brown og Frankrikes president Nicolas Sarkozy kommer fredag til å anklage Iran for å bygge et hemmelig, underjordisk atomanlegg, skriver New York Times. De tre lederne kommer til å presentere informasjon om dette før åpningen av G20-toppmøtet i Pittsburgh, ifølge avisen. Iran har holdt det hemmelige anrikningsanlegget i […]

  USAs president Barack Obama, Storbritannias statsminister Gordon Brown og Frankrikes president Nicolas Sarkozy kommer fredag til å anklage Iran for å bygge et hemmelig, underjordisk atomanlegg, skriver New York Times. De tre lederne kommer til å presentere informasjon om dette før åpningen av G20-toppmøtet i Pittsburgh, ifølge avisen. Iran har holdt det hemmelige anrikningsanlegget i Qum, omkring 15 mil sør for Teheran, borte fra inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrå. – Vi har fulgt dette hemmelige prosjektet i flere år, sier amerikanske tjenestemenn. Det blir anslått at anlegget kan være i drift fra neste år. USA, Storbritannia og Frankrike kommer til å kreve at inspektører fra IAEA får inspisere anlegget umiddelbart. På mandag fikk IAEA brev fra Iran hvor det ble fortalt om et nytt, hittil ukjent, anlegg for anrikning av uran, sier informerte kilder til nyhetsbyrået AP. Iran har tidligere avvist at de har atomaktivitet som ikke er under internasjonal overvåkning. Bildet viser anrikningsanlegget for uran i Natanz.

  Forrige artikkelIsrael holdes til høyere standarder enn andre land
  Neste artikkelStorbritannias forsvarssjef i Israel
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.