Obama, Brown og Sarkozy vil anklage Iran for hemmelig atomanlegg

  USAs president Barack Obama, Storbritannias statsminister Gordon Brown og Frankrikes president Nicolas Sarkozy kommer fredag til å anklage Iran for å bygge et hemmelig, underjordisk atomanlegg, skriver New York Times. De tre lederne kommer til å presentere informasjon om dette før åpningen av G20-toppmøtet i Pittsburgh, ifølge avisen. Iran har holdt det hemmelige anrikningsanlegget i Qum, omkring 15 mil sør for Teheran, borte fra inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrå. - Vi har fulgt dette hemmelige prosjektet i flere år, sier amerikanske tjenestemenn. Det blir anslått at anlegget kan være i drift fra neste år. USA, Storbritannia og Frankrike kommer til å kreve at inspektører fra IAEA får inspisere anlegget umiddelbart. På mandag fikk IAEA brev fra Iran hvor det ble fortalt om et nytt, hittil ukjent, anlegg for anrikning av uran, sier informerte kilder til nyhetsbyrået AP. Iran har tidligere avvist at de har atomaktivitet som ikke er under internasjonal overvåkning. Bildet viser anrikningsanlegget for uran i Natanz.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  USAs president Barack Obama, Storbritannias statsminister Gordon Brown og Frankrikes president Nicolas Sarkozy kommer fredag til å anklage Iran for å bygge et hemmelig, underjordisk atomanlegg, skriver New York Times. De tre lederne kommer til å presentere informasjon om dette før åpningen av G20-toppmøtet i Pittsburgh, ifølge avisen. Iran har holdt det hemmelige anrikningsanlegget i Qum, omkring 15 mil sør for Teheran, borte fra inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrå. – Vi har fulgt dette hemmelige prosjektet i flere år, sier amerikanske tjenestemenn. Det blir anslått at anlegget kan være i drift fra neste år. USA, Storbritannia og Frankrike kommer til å kreve at inspektører fra IAEA får inspisere anlegget umiddelbart. På mandag fikk IAEA brev fra Iran hvor det ble fortalt om et nytt, hittil ukjent, anlegg for anrikning av uran, sier informerte kilder til nyhetsbyrået AP. Iran har tidligere avvist at de har atomaktivitet som ikke er under internasjonal overvåkning. Bildet viser anrikningsanlegget for uran i Natanz.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelIsrael holdes til høyere standarder enn andre land
  Neste artikkelStorbritannias forsvarssjef i Israel
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise