Bergman: – Ny avsløring reduserer sjanse for israelsk angrep

  Israelerne håper forrige ukes avsløring av en ny iransk atominstallasjon skal få stormaktene til å ta affære mot Iran. Avsløringen kan være med å redusere sjansene for et israelsk militært angrep, mener Ronen Bergman i Yedioth Aharontoh. Bergman er en av de fremste journalistekspertene på Iran og israelsk etterretning. Han tror fortsatt det kan være […]

  Israelerne håper forrige ukes avsløring av en ny iransk atominstallasjon skal få stormaktene til å ta affære mot Iran. Avsløringen kan være med å redusere sjansene for et israelsk militært angrep, mener Ronen Bergman i Yedioth Aharontoh. Bergman er en av de fremste journalistekspertene på Iran og israelsk etterretning. Han tror fortsatt det kan være mulig å stanse iranernes atomprosjekt med økonomisk press.
  – Iran ser på muligheten for å bli en atommakt som en forsikring for regimets overlevelse. Dersom stormaktene gjør det klart at atomprosjektets fortsettelse i seg selv vil koste regimet så dyrt at det er truet (for eksempel gjennom strengere økonomiske sanksjoner), er det godt mulig at ayatollahene i Teheran vil revurdere sin politikk, skriver Bergman.
  – Det iranske regimet støtter selvmordsterror, men det er ikke ute etter selvmord for egen del. Når alt kommer til alt er ayatollahenes hovedinteresse, og kanskje eneste interesse, å sørge for sin egen overlevelse, mener Bergman.

  Forrige artikkel12 politimenn og 15 aktivister skadet i opprør på Tempelplassen
  Neste artikkel– Israel fulgte krigens regler “godt over gjennomsnittlig”
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.