Lieberman: – Nordmennene inntar en veldig fiendtlig innstilling til oss

  Israels utenriksminister Avigdor Lieberman foreslo torsdag å revurdere Norges rolle i det internasjonale teamet som overvåker situasjonen i Hebron (TIPH).
  – Vi trenger en grundig gjennomgang av Israels forhold til Norge, sa Lieberman i regjeringsmøtet, ifølge Barak Ravid i Ha’aretz. TIPH ble opprettet i 1994. Norge er den viktigste økonomiske bidragsyteren til TIPH og stiller med et betydelig antall observatører.
  – Vi må revurdere vår posisjon i saker som er viktige for dem [nordmennene], slik som overvåkerne i Hebron og Israels samarbeid med giverlandsgruppen, som Norge leder, sa Lieberman.
  Utenriksministeren fortalte sine regjeringskollegaer fra møtet med utenriksminister Jonas Gahr Støre under FNs generalforsamling i New York i september. Av alle utenriksministrene Lieberman møtte, opplevde han møtet med Støre som det vanskeligste.
  – Nordmennene inntar en veldig fiendtlig holdning mot oss, sa Lieberman.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelNetanyahus vanskeligste valg
  Neste artikkelHvorfor måtte Israel utvikle atomvåpen?
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.