Lieberman: – Nordmennene inntar en veldig fiendtlig innstilling til oss

  Israels utenriksminister Avigdor Lieberman foreslo torsdag å revurdere Norges rolle i det internasjonale teamet som overvåker situasjonen i Hebron (TIPH). - Vi trenger en grundig gjennomgang av Israels forhold til Norge, sa Lieberman i regjeringsmøtet, ifølge Barak Ravid i Ha'aretz. TIPH ble opprettet i 1994. Norge er den viktigste økonomiske bidragsyteren til TIPH og stiller med et betydelig antall observatører. - Vi må revurdere vår posisjon i saker som er viktige for dem [nordmennene], slik som overvåkerne i Hebron og Israels samarbeid med giverlandsgruppen, som Norge leder, sa Lieberman. Utenriksministeren fortalte sine regjeringskollegaer fra møtet med utenriksminister Jonas Gahr Støre under FNs generalforsamling i New York i september. Av alle utenriksministrene Lieberman møtte, opplevde han møtet med Støre som det vanskeligste. - Nordmennene inntar en veldig fiendtlig holdning mot oss, sa Lieberman.

  Israels utenriksminister Avigdor Lieberman foreslo torsdag å revurdere Norges rolle i det internasjonale teamet som overvåker situasjonen i Hebron (TIPH).
  – Vi trenger en grundig gjennomgang av Israels forhold til Norge, sa Lieberman i regjeringsmøtet, ifølge Barak Ravid i Ha’aretz. TIPH ble opprettet i 1994. Norge er den viktigste økonomiske bidragsyteren til TIPH og stiller med et betydelig antall observatører.
  – Vi må revurdere vår posisjon i saker som er viktige for dem [nordmennene], slik som overvåkerne i Hebron og Israels samarbeid med giverlandsgruppen, som Norge leder, sa Lieberman.
  Utenriksministeren fortalte sine regjeringskollegaer fra møtet med utenriksminister Jonas Gahr Støre under FNs generalforsamling i New York i september. Av alle utenriksministrene Lieberman møtte, opplevde han møtet med Støre som det vanskeligste.
  – Nordmennene inntar en veldig fiendtlig holdning mot oss, sa Lieberman.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelNetanyahus vanskeligste valg
  Neste artikkelHvorfor måtte Israel utvikle atomvåpen?
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise