Netanyahu avviser granskningskomité

  Statsminister Benjamin Netanyahu avviser forslag om å opprette en intern israelsk granskningskomité av påståtte israelske krigsforbrytelser under Gaza-operasjonen i vinter. Den sørafrikanske dommeren Richard Goldstone, som har gransket Gaza-krigen på oppdrag for FN, krever at Israel og Hamas starter intern granskning i løpet av seks måneder før hans rapport eventuelt går videre til FNs sikkerhetsråd og Den internasjonale straffedomstolen (ICC). - Netanyahu mener en mer effektiv måte å blokkere Goldstone-rapporten på, er å gjøre det klart for det internasjonale samfunn at en overføring til ICC vil bety dødsstøtet for fredsprosessen, skriver Barak Ravid i Ha'aretz. Israel vil ikke være villig til å ta risiko for fred, for eksempel i form av tilbaketrekninger, dersom landet i ettertid blir nektet sin rett til selvforsvar mot angrep fra dette området. - Derfor må alle som er opptatt av fred avvise Goldstone-rapporten, sier Netanyahu. Forsvarsminister Ehud Barak avviser også en granskningskomité, melder hans kontor. - Regjeringen har aldri seriøst vurdert å sette ned en granskningskomité, sier Netanyahu. Han benekter dermed nyhetsrapporter som ble spredt av israelske medier onsdag, hvor det ble hevdet at statsministeren og forsvarsministeren gikk inn for å nedsette en komité. Israelske forsvarsstyrker har allerede under etterforskning omkring hundre saker etter Gaza-krigen sist vinter. Netanyahu mener en granskningskomité vil reise tvil til den etterforskningen som allerede er i gang. - Goldstone-rapporten undergraver FN ved å uthule staters lovlige rett til selvforsvar. Dersom dette blir gjort mot Israel, vil det før eller senere også bli gjort mot andre stater, advarte Netanyahu i et møte med ambassadører fra asiatiske land onsdag.

  Statsminister Benjamin Netanyahu avviser forslag om å opprette en intern israelsk granskningskomité av påståtte israelske krigsforbrytelser under Gaza-operasjonen i vinter. Den sørafrikanske dommeren Richard Goldstone, som har gransket Gaza-krigen på oppdrag for FN, krever at Israel og Hamas starter intern granskning i løpet av seks måneder før hans rapport eventuelt går videre til FNs sikkerhetsråd og Den internasjonale straffedomstolen (ICC). – Netanyahu mener en mer effektiv måte å blokkere Goldstone-rapporten på, er å gjøre det klart for det internasjonale samfunn at en overføring til ICC vil bety dødsstøtet for fredsprosessen, skriver Barak Ravid i Ha’aretz. Israel vil ikke være villig til å ta risiko for fred, for eksempel i form av tilbaketrekninger, dersom landet i ettertid blir nektet sin rett til selvforsvar mot angrep fra dette området. – Derfor må alle som er opptatt av fred avvise Goldstone-rapporten, sier Netanyahu. Forsvarsminister Ehud Barak avviser også en granskningskomité, melder hans kontor. – Regjeringen har aldri seriøst vurdert å sette ned en granskningskomité, sier Netanyahu. Han benekter dermed nyhetsrapporter som ble spredt av israelske medier onsdag, hvor det ble hevdet at statsministeren og forsvarsministeren gikk inn for å nedsette en komité. Israelske forsvarsstyrker har allerede under etterforskning omkring hundre saker etter Gaza-krigen sist vinter. Netanyahu mener en granskningskomité vil reise tvil til den etterforskningen som allerede er i gang. – Goldstone-rapporten undergraver FN ved å uthule staters lovlige rett til selvforsvar. Dersom dette blir gjort mot Israel, vil det før eller senere også bli gjort mot andre stater, advarte Netanyahu i et møte med ambassadører fra asiatiske land onsdag.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelHamas lærer barn å drepe jøder
  Neste artikkelObamas fredspris og Israel
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise