Tyrkia utestengte Israel fra NATO-øvelse

  En planlagt NATO-øvelse med luftstyrker fra USA, Italia, Tyrkia og Israel som skulle avvikles i Tyrkia om kort tid er avlyst. Det israelske utenriksdepartementet sier Israel ble kontaktet av tyrkiske representanter som krevde at de ikke deltok i øvelsen. Da Israel presenterte dette kravet for amerikanske representanter, endte det med at USA og Italia også trakk sine styrker fra øvelsen, i protest mot Tyrkias Israel-boikott. Øvelsen, som er avholdt en rekke ganger tidligere, måtte derfor avlyses. Forholdet mellom Tyrkia og Israel har kjølnet kraftig etter at statsminister Recep Tayyip Erdogan fordømte Israels krig på Gaza-stripen i vinter og anklaget Israel for å drive folkemord på palestinerne. NATO har samarbeidsavtaler med Israel som gir de israelske forsvarsstyrkene rett til å delta på øvelser av den typen som skulle avholdes i Tyrkia.

  En planlagt NATO-øvelse med luftstyrker fra USA, Italia, Tyrkia og Israel som skulle avvikles i Tyrkia om kort tid er avlyst. Det israelske utenriksdepartementet sier Israel ble kontaktet av tyrkiske representanter som krevde at de ikke deltok i øvelsen. Da Israel presenterte dette kravet for amerikanske representanter, endte det med at USA og Italia også trakk sine styrker fra øvelsen, i protest mot Tyrkias Israel-boikott. Øvelsen, som er avholdt en rekke ganger tidligere, måtte derfor avlyses. Forholdet mellom Tyrkia og Israel har kjølnet kraftig etter at statsminister Recep Tayyip Erdogan fordømte Israels krig på Gaza-stripen i vinter og anklaget Israel for å drive folkemord på palestinerne. NATO har samarbeidsavtaler med Israel som gir de israelske forsvarsstyrkene rett til å delta på øvelser av den typen som skulle avholdes i Tyrkia.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelNetanyahu avviser granskningskomité
  Neste artikkelFlere hundre slipper ut fra al-Aqsa
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise