FN krever israelsk etterforskning

  Et flertall på 114 av 192 medlemsstater i FN krevde torsdag at Israel og "den palestinske side" etterforsker krigsforbryterpåstander som kommer fram i Goldstone-komiteens rapport. Dersom dette ikke blir gjennomført i løpet av tre måneder, ber generalforsamlingen at saken blir oversendt til FNs sikkerhetsråd. Vestlige land prøvde til det siste å få de arabiske stater til å moderere resolusjonsteksten, men dette ble avvist. Ingen land har vetorett i generalforsamlingen og resolusjonene fra forsamlingen er ikke bindende. Det er ventet at USA vil bruke sin vetorett dersom det blir forsøk på å sende Goldstone-rapporten fra sikkerhetsrådet til Den internasjonale krigsforbryterdomstolen.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Et flertall på 114 av 192 medlemsstater i FN krevde torsdag at Israel og "den palestinske side" etterforsker krigsforbryterpåstander som kommer fram i Goldstone-komiteens rapport. Dersom dette ikke blir gjennomført i løpet av tre måneder, ber generalforsamlingen at saken blir oversendt til FNs sikkerhetsråd. Vestlige land prøvde til det siste å få de arabiske stater til å moderere resolusjonsteksten, men dette ble avvist. Ingen land har vetorett i generalforsamlingen og resolusjonene fra forsamlingen er ikke bindende. Det er ventet at USA vil bruke sin vetorett dersom det blir forsøk på å sende Goldstone-rapporten fra sikkerhetsrådet til Den internasjonale krigsforbryterdomstolen.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelIDF stanset flere hundre tonn med våpen
  Neste artikkelUNIFILs kystovervåkning – en vits
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise