IDF skal høre vitnemål fra palestinere

  Det israelske militærpolitiet har startet etterforskning av en ny episode under Gaza-krigen sist vinter. Palestinerne Mohammed Barakeh (45) og Rasmin Abu Jarir (36) ble drept da en israelsk stridsvogn åpnet ild mot bilen deres 15. januar 2009. Ifølge den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B'tselem, var ikke de to mennene Hamas-soldater eller i nærheten av stridende palestinere. Israelsk militærpoliti har bedt B'tselem organisere et møte med Barakehs bror og flere andre palestinere på en grensestasjon mellom Israel og Gaza-stripen. - Vi startet etterforskning av oss selv før Goldstone kom inn i bildet, sa forsvarssjef Gabi Ashkenazi i et møte i Knesset tirsdag. - Ingen soldater er hittil funnet skyldig i med overlegg å ha drept sivile palestinere, la han til. - Det ble gjort menneskelige feil under operasjonen, innrømmet Ashkenazi, og noen av disse feilene resulterte i at israelske soldater ble drept [i ildgivning fra sine egne].

  Det israelske militærpolitiet har startet etterforskning av en ny episode under Gaza-krigen sist vinter. Palestinerne Mohammed Barakeh (45) og Rasmin Abu Jarir (36) ble drept da en israelsk stridsvogn åpnet ild mot bilen deres 15. januar 2009. Ifølge den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’tselem, var ikke de to mennene Hamas-soldater eller i nærheten av stridende palestinere. Israelsk militærpoliti har bedt B’tselem organisere et møte med Barakehs bror og flere andre palestinere på en grensestasjon mellom Israel og Gaza-stripen. – Vi startet etterforskning av oss selv før Goldstone kom inn i bildet, sa forsvarssjef Gabi Ashkenazi i et møte i Knesset tirsdag. – Ingen soldater er hittil funnet skyldig i med overlegg å ha drept sivile palestinere, la han til. – Det ble gjort menneskelige feil under operasjonen, innrømmet Ashkenazi, og noen av disse feilene resulterte i at israelske soldater ble drept [i ildgivning fra sine egne].

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelNazismen kunne knuse morskjærligheten
  Neste artikkelIsraelske kommandostyrker kapret våpenskip på vei fra Iran til Hizbollah
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise