Intifada mot egyptisk stålmur ved Gaza

  En sikkerhetsvakt ved grensen mellom Egypt og Gaza-stripen ble onsdag drept av en palestinsk snikskyter, informerer egyptiske forsvarsstyrker. Skuddene falt samtidig med at palestinske ungdommer kastet steiner over grensen på egyptiske vakter. De palestinske aktivistene protesterte mot at Egypt bygger en underjordisk stålvegg langs grensen til Gaza-stripen, ifølge kilder i Hamas. Minst tjue palestinere skal […]

  En sikkerhetsvakt ved grensen mellom Egypt og Gaza-stripen ble onsdag drept av en palestinsk snikskyter, informerer egyptiske forsvarsstyrker. Skuddene falt samtidig med at palestinske ungdommer kastet steiner over grensen på egyptiske vakter. De palestinske aktivistene protesterte mot at Egypt bygger en underjordisk stålvegg langs grensen til Gaza-stripen, ifølge kilder i Hamas. Minst tjue palestinere skal ha blitt såret etter at egyptiske styrker åpnet ild mot enkelte av demonstrantene. Også ni egyptiske soldater skal ha blitt såret i konfrontasjonen. Egypts hensikt med å bygge stålveggen, er å blokkere smuglertunellene i området. Natt til torsdag ble det sendt en advarsel fra Kairo til Hamas-regimet på Gaza-stripen. Det ble påpekt at det finnes grenser for Kairo-regjeringens tålmodighet. Ethvert forsøk på å provosere de egyptiske sikkerhetsstyrkene vil få sine konsekvenser, skriver det egyptiske utenriksdepartementet i en pressemelding.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise