OECD: – Store forskjeller i Israel

  Sammenlignet med de rikeste industrilandene i OECD er det store sosiale og økonomiske forskjeller i Irael, og en femtedel av befolkningen lever under fattigdomsgrensen. Kun halvparten av befolkningen har inntekter som er på nivå med industriland. Dette er blant konklusjonene i en ny rapport fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). Rapporten ble presentert […]

  Sammenlignet med de rikeste industrilandene i OECD er det store sosiale og økonomiske forskjeller i Irael, og en femtedel av befolkningen lever under fattigdomsgrensen. Kun halvparten av befolkningen har inntekter som er på nivå med industriland.
  Dette er blant konklusjonene i en ny rapport fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). Rapporten ble presentert for Israels ministre med ansvar for sosioøkonomiske saker tirsdag.
  Dersom Israel blir tatt opp som medlem i OECD i mai, vil det bli landet med mest “ulikhet og fattigdom” i organisasjonen, ifølge rapporten. Det er likevel ikke umulig at Israel får bli en del av OECD, som de lenge har ønsket. Betingelsen blir trolig at landet forplikter seg på tiltak for å øke levestandarden til den ultraortodokse og ikke-jødiske sektoren av befolkningen, skriver Yedioth Aharonoth.
  Sammenlignet med nabolandene er Israels økonomi i en annen divisjon, og minoritetsbefolkningen har bedre levestandard enn gjennomsnittet i nabolandene.

  Forrige artikkelCNN: – Det israelske feltsykehuset er som en annen verden
  Neste artikkelReligiøse motsetninger blant jødene
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.