Wiesenthal-senter kritiserer pristildeling

  Den jødiske menneskerettighetsorganisasjonen Simon Wiesenthal-senteret har kritisert Ukrainas president for å gi en nasjonal pris til en avdød nasjonalist. Stepan Bendera og hans etterfølgere har blitt knyttet til drapet på tusenvis av jøder i første del av Andre verdenskrig. Onsdag ble Bendera utnevnt til "Ukrainas helt" av president Viktor Yuschenko, for sin kamp for landets uavhengighet. Dette skjedde samme dag som den internasjonale minnedagen for Holocaust.

  Den jødiske menneskerettighetsorganisasjonen Simon Wiesenthal-senteret har kritisert Ukrainas president for å gi en nasjonal pris til en avdød nasjonalist. Stepan Bendera og hans etterfølgere har blitt knyttet til drapet på tusenvis av jøder i første del av Andre verdenskrig. Onsdag ble Bendera utnevnt til "Ukrainas helt" av president Viktor Yuschenko, for sin kamp for landets uavhengighet. Dette skjedde samme dag som den internasjonale minnedagen for Holocaust.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise