Et nytt nederlag for “ondskapens akse”

  Hamas anklager Israel for drapet på Mahmoud al-Mabhouh i Dubai tidligere denne måneden. Om det var Israel som stod bak eller ikke er uklart, men det er klart at drapet har rammet Hamas-regimets evne til å smugle inn raketter med lang rekkevidde til Gaza-stripen, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post. Al-Mabhouh var med på å […]

  Hamas anklager Israel for drapet på Mahmoud al-Mabhouh i Dubai tidligere denne måneden. Om det var Israel som stod bak eller ikke er uklart, men det er klart at drapet har rammet Hamas-regimets evne til å smugle inn raketter med lang rekkevidde til Gaza-stripen, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post. Al-Mabhouh var med på å etablere Izzadin Kassam, de væpnede styrkene til Hamas, på 1980-tallet. Han stod bak to kidnappinger og drap på israelske soldater under den første intifadaen, men han spilte fortsatt en viktig rolle i Hamas sin krigføring da han ble drept. Ifølge en rapport var det al-Mabhouh som stod bak våpenkonvoien som Israel bombet i Sudan i 2009. – Det virker som om al-Mabhouh hadde en lignende rolle for Hamas som Imad Mughniyeh hadde i Hizbollah, skriver Katz. – Som drapet på Mughniyeh, er drapet på al-Mabhouh nok et nederlag for "ondskapens akse" som truer Israel, mener den israelske journalisten.

  Forrige artikkelDødehavsrullene vedlikeholdes
  Neste artikkelFlyktninggrupper
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.