Et nytt nederlag for «ondskapens akse»

  Hamas anklager Israel for drapet på Mahmoud al-Mabhouh i Dubai tidligere denne måneden. Om det var Israel som stod bak eller ikke er uklart, men det er klart at drapet har rammet Hamas-regimets evne til å smugle inn raketter med lang rekkevidde til Gaza-stripen, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post. Al-Mabhouh var med på å etablere Izzadin Kassam, de væpnede styrkene til Hamas, på 1980-tallet. Han stod bak to kidnappinger og drap på israelske soldater under den første intifadaen, men han spilte fortsatt en viktig rolle i Hamas sin krigføring da han ble drept. Ifølge en rapport var det al-Mabhouh som stod bak våpenkonvoien som Israel bombet i Sudan i 2009. - Det virker som om al-Mabhouh hadde en lignende rolle for Hamas som Imad Mughniyeh hadde i Hizbollah, skriver Katz. - Som drapet på Mughniyeh, er drapet på al-Mabhouh nok et nederlag for "ondskapens akse" som truer Israel, mener den israelske journalisten.

  Hamas anklager Israel for drapet på Mahmoud al-Mabhouh i Dubai tidligere denne måneden. Om det var Israel som stod bak eller ikke er uklart, men det er klart at drapet har rammet Hamas-regimets evne til å smugle inn raketter med lang rekkevidde til Gaza-stripen, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post. Al-Mabhouh var med på å etablere Izzadin Kassam, de væpnede styrkene til Hamas, på 1980-tallet. Han stod bak to kidnappinger og drap på israelske soldater under den første intifadaen, men han spilte fortsatt en viktig rolle i Hamas sin krigføring da han ble drept. Ifølge en rapport var det al-Mabhouh som stod bak våpenkonvoien som Israel bombet i Sudan i 2009. – Det virker som om al-Mabhouh hadde en lignende rolle for Hamas som Imad Mughniyeh hadde i Hizbollah, skriver Katz. – Som drapet på Mughniyeh, er drapet på al-Mabhouh nok et nederlag for "ondskapens akse" som truer Israel, mener den israelske journalisten.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelDødehavsrullene vedlikeholdes
  Neste artikkelFlyktninggrupper
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise