Yigal Amir: – Jeg er ingen sikkerhetstrussel

  Det israelske rettsvesenet gav torsdag mulighet til tidligere statsminister Yitzhak Rabins drapsmann Yigal Amir å svare på spørsmål fra Yedioth Aharonoth. Det er første gang på svært mange år at Amir snakker med pressen. Intervjuet ble gjennomført i forbindelse med en rettslig høring omkring Amirs soningsforhold. I 15 år har han sittet på isolat, og […]

  Det israelske rettsvesenet gav torsdag mulighet til tidligere statsminister Yitzhak Rabins drapsmann Yigal Amir å svare på spørsmål fra Yedioth Aharonoth. Det er første gang på svært mange år at Amir snakker med pressen. Intervjuet ble gjennomført i forbindelse med en rettslig høring omkring Amirs soningsforhold. I 15 år har han sittet på isolat, og myndighetene ønsker å forlenge slik soningstid.
  – Dette er en hevnbeslutning. De skulle sagt det rett ut – vi ønsker å straffe Yigal Amir på en annen måte, sa den straffedømte.
  Journalisten fra den israelske storavisen spurte Amir om han angret på drapet av Israels statsminister i 1995.
  – Dette er et spørsmål som krever en mye dypere samtale, svarte han, uten å utdype det noe mer. Amir påstod også at han ikke utgjør noen sikkerhetstrussel for Israel.
  I løpet av de neste ukene vil domstolen ta stilling til om isolatperioden skal bli forlenget.

  Forrige artikkelDen norske mediedekningen av Midtøsten-konflikten
  Neste artikkelGir munnkurv om Syria
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.