Ingen illusjoner om russerne

  Statsminister Benjamin Netanyahu må ikke ha noen illusjoner om at russerne ikke vil levere våpen til Iran, advarer veteranjournalist Eitan Haber i Yedioth Aharonoth. - Når det kommer til stykket, vil [Moskva] selge til iranerne det som Teheran ønsker, skriver Haber. Han påpeker at russerne aldri har vært med i Israels fanklubb, og Sovjetunionen leverte en mengde våpen til Israels bitreste fiender. Russerne ble såret i sitt ego da Israel ødela deres våpen i kriger mot Egypt og Syria, skriver Haber, men det fikk dem også til å smile fra øre til øre. Det betydde mer våpensalg i framtiden.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Statsminister Benjamin Netanyahu må ikke ha noen illusjoner om at russerne ikke vil levere våpen til Iran, advarer veteranjournalist Eitan Haber i Yedioth Aharonoth. – Når det kommer til stykket, vil [Moskva] selge til iranerne det som Teheran ønsker, skriver Haber. Han påpeker at russerne aldri har vært med i Israels fanklubb, og Sovjetunionen leverte en mengde våpen til Israels bitreste fiender. Russerne ble såret i sitt ego da Israel ødela deres våpen i kriger mot Egypt og Syria, skriver Haber, men det fikk dem også til å smile fra øre til øre. Det betydde mer våpensalg i framtiden.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelEn moralsk evaluering av Gaza-krigen
  Neste artikkelElleve leiesoldater bak Dubai-drap
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise