Koalisjonen kan være i fare

  Politiske kommentatorer i Israel har hevdet de siste dagene at den kjølige velkomsten statsminister Benjamin Netanyahu fikk i Det hvite hus kan tvinge ham til å endre på regjeringskomposisjonen. Det har vært sterke uenigheter mellom Israels regjering og Washington angående byggeplanene i Øst-Jerusalem. Torsdag uttalte en Arbeiderparti-minister følgende til Yedioth Aharonoth: – Regjeringen i sin […]

  Politiske kommentatorer i Israel har hevdet de siste dagene at den kjølige velkomsten statsminister Benjamin Netanyahu fikk i Det hvite hus kan tvinge ham til å endre på regjeringskomposisjonen. Det har vært sterke uenigheter mellom Israels regjering og Washington angående byggeplanene i Øst-Jerusalem. Torsdag uttalte en Arbeiderparti-minister følgende til Yedioth Aharonoth: – Regjeringen i sin nåværende form kan være i fare. En sentral Likud-minister er imidlertid uenig og mener det er "for tidlig å antyde at sammensetningen av regjeringen vil endre seg." Kilder i Kadima sier til avisen at partiet kan gå med i regjeringen, dersom de får oppfylt sine krav. – Dersom Netanyahu sparker ut Shas eller Israel Beiteinu så vil vi bli med i regjeringen, men han må sparke ut én av dem, forklarer kilden. Likuds Ze’ev Elkin synes det er helt urimelig å kreve byggestans og mener det handler om Israels demokratiske verdier. – Dersom byggingen ikke fortsetter i de jødiske nabolagene i Jerusalem har byen ingen fremtid som hovedstad i staten Israel med et jødisk flertall, hevder Elkin.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise