Israelsk angrep på Iran kan bli global katastrofe

  Dersom Israel skulle angripe Irans atombaser kan det føre til en atomvåpenkonflikt, frykter Russlands president Dmitry Medvedev. Mandag sa han i et intervju med ABC at en slik konflikt kan utvikle seg til å bli en global katastrofe. – Et israelsk angrep på Iran ville vært det verst tenkelige scenarioet. Krig betyr at liv går […]

  Dersom Israel skulle angripe Irans atombaser kan det føre til en atomvåpenkonflikt, frykter Russlands president Dmitry Medvedev. Mandag sa han i et intervju med ABC at en slik konflikt kan utvikle seg til å bli en global katastrofe. – Et israelsk angrep på Iran ville vært det verst tenkelige scenarioet. Krig betyr at liv går tapt, understreket presidenten. Medvedev tror en storkrig ville fulgt i kjølvannet av et angrep. – Alle bor så tett nedi der at ingen ville blitt upåvirket. Om en konflikt av en sånn karakter skjer, og et angrep blir gjennomført, da kan du forvente hva som helst – inkludert bruk av atomvåpen. Og atomangrep i Midtøsten ville bety en global katastrofe, sa han. Medvedev er for tiden i Washington for å delta på Barack Obamas atomkonferanse. USA forsøker å innføre nye sanksjoner mot Iran, men har ikke blitt møtt med velvilje fra verken Russland eller Kina. Nå sier imidlertid Medvedev at han støtter det han kaller "smarte sanksjoner" mot Teheran, som ikke rammer sivilbefolkningen eller oljen.

  Forrige artikkelIsrael klarer seg uten amerikansk hjelp
  Neste artikkelNy rekord av frivillige til kampavdelinger
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no