Vestmuren er ikke i Israel

  Britiske myndigheter har forbudt å vise bilde av Vestmuren i Jerusalem i turistannonser for Israel, fordi den ligger i “de okkuperte områdene på Vestbredden”. Reklametilsynet i Storbritannia (Advertising Standard Agency) gav onsdag støtte til en klager, som hevdet det var falsk markedsføring å vise bilde av Vestmuren med Klippedomen i bakgrunnen i annonse for turistbesøk […]

  Britiske myndigheter har forbudt å vise bilde av Vestmuren i Jerusalem i turistannonser for Israel, fordi den ligger i “de okkuperte områdene på Vestbredden”.
  Reklametilsynet i Storbritannia (Advertising Standard Agency) gav onsdag støtte til en klager, som hevdet det var falsk markedsføring å vise bilde av Vestmuren med Klippedomen i bakgrunnen i annonse for turistbesøk til Israel.
  – Statusen til de okkuperte områdene på Vestbredden er svært omstridt internasjonalt. Siden annonsen indikerte at den delen av Øst-Jerusalem som var avbildet tilhørte staten Israel, konkluderte vi med at annonsen sannsynligvis kan mislede, skriver reklametilsynet i sin uttalelse.
  Det var en annonse fra Israels offisielle turistmyndigheter som dermed ble dømt for å bryte reklametilsynets retningslinjer.
  – Annonsen ga grunnleggende, nøyaktig informasjon til en eventuell britisk turist som ønsker å vite hva han kan forvente i Israel, skriver Israels turistdepartement i sitt innspill i saken.
  Israel erobret Øst-Jerusalem under Seksdagerskrigen i 1967, og annekterte området samme år. Vestmuren er en del av fundamentet til Tempelplassen, hvor de jødiske templene stod i oldtiden. Les mer på temasiden om Jerusalem.
  Israels turistminister reagerer kraftig på det britiske reklametilsynets avgjørelse.
  – Det er klart for alle at Vestmuren er en av Israels eiendeler som vi umulig kan miste, og den vil fortsette å bli avbildet i departementets reklamekampanjer, sier

  Forrige artikkelShalit: – Få til en avtale
  Neste artikkelDe antijødiske opptøyene i Oslo
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -