Ingen grunn til å flytte bosetninger

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Det skulle ikke være nødvendig for Israel å flytte noen bosetninger i en fredsavtale med palestinerne, mener strategiminister Moshe Ya’alon. Han mener jøder bør kunne bo i en framtidig palestinsk stat, akkurat som arabere bor i Israel. – Hvis det er snakk om sameksistens og fred, hvorfor insisterer palestinerne på at landområdet de mottar skal være etnisk renset for jøder? spør Ya’alon retorisk i et intervju med Jerusalem Post. – Hvorfor må disse områdene være Judenrein? Bor ikke araberne her, i Negev og Galilea? Hvorfor er ikke det en del av diskusjonen? Ya’alon gjør det også klart at han støtter fortsatt utbygging av jødiske bydeler i Jerusalem. – Vi kan ikke gi etter på Jerusalem. Hva er Jerusalem? Det er Zion, sier Ya’alon. – Politikken til Netanyahu-regjeringen er at vi ikke ønsker å styre over palestinerne. Men å ikke styre over dem betyr ikke at vi må trekke oss tilbake til 1967-grensene, som er uforsvarlige grenser, eller at vi må dele Jerusalem for å få skarpskyterne til Hamas inn i byen, sier Ya’alon. Strategiministeren, som tidligere var forsvarssjef og militær etterretningssjef, mener Obama-administrasjonen har feiltolket hovedproblemet i Midtøsten-konflikten. Det hvite hus ser på konflikten som en konflikt om landområder. Ya’alon mener hovedproblemet er at palestinerne ikke har godtatt at jødene skal være der i noen slags form. – De som ønsker å fortsette Oslo-prosessen, som ønsker at vi skal gi og gi og gi, uten palestinsk vilje til å anerkjenne vår rett til et nasjonalt hjemland, samarbeider med faseplanen for Israels ødeleggelse, sier Ya’alon.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag