Ingen grunn til å flytte bosetninger

  Det skulle ikke være nødvendig for Israel å flytte noen bosetninger i en fredsavtale med palestinerne, mener strategiminister Moshe Ya’alon. Han mener jøder bør kunne bo i en framtidig palestinsk stat, akkurat som arabere bor i Israel. – Hvis det er snakk om sameksistens og fred, hvorfor insisterer palestinerne på at landområdet de mottar skal […]

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Det skulle ikke være nødvendig for Israel å flytte noen bosetninger i en fredsavtale med palestinerne, mener strategiminister Moshe Ya’alon. Han mener jøder bør kunne bo i en framtidig palestinsk stat, akkurat som arabere bor i Israel. – Hvis det er snakk om sameksistens og fred, hvorfor insisterer palestinerne på at landområdet de mottar skal være etnisk renset for jøder? spør Ya’alon retorisk i et intervju med Jerusalem Post. – Hvorfor må disse områdene være Judenrein? Bor ikke araberne her, i Negev og Galilea? Hvorfor er ikke det en del av diskusjonen? Ya’alon gjør det også klart at han støtter fortsatt utbygging av jødiske bydeler i Jerusalem. – Vi kan ikke gi etter på Jerusalem. Hva er Jerusalem? Det er Zion, sier Ya’alon. – Politikken til Netanyahu-regjeringen er at vi ikke ønsker å styre over palestinerne. Men å ikke styre over dem betyr ikke at vi må trekke oss tilbake til 1967-grensene, som er uforsvarlige grenser, eller at vi må dele Jerusalem for å få skarpskyterne til Hamas inn i byen, sier Ya’alon. Strategiministeren, som tidligere var forsvarssjef og militær etterretningssjef, mener Obama-administrasjonen har feiltolket hovedproblemet i Midtøsten-konflikten. Det hvite hus ser på konflikten som en konflikt om landområder. Ya’alon mener hovedproblemet er at palestinerne ikke har godtatt at jødene skal være der i noen slags form. – De som ønsker å fortsette Oslo-prosessen, som ønsker at vi skal gi og gi og gi, uten palestinsk vilje til å anerkjenne vår rett til et nasjonalt hjemland, samarbeider med faseplanen for Israels ødeleggelse, sier Ya’alon.

  Forrige artikkelHvordan venstresiden bør forholde seg til Israel
  Neste artikkelOlmert: – Jeg er aldri blitt tilbudt en bestikkelse og jeg har aldri mottatt noen
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.