Lov å håndheve blokade i internasjonalt farvann

  I en konfliktsituasjon har en stat lov til å gjennomføre håndhevelse av en blokade i internasjonalt farvann, mener den israelske folkerettseksperten dr. Robbie Sabel ved Det hebraiske universitetet. - En stat kan ikke gjennomføre håndhevelse av blokade i et tredje lands territorielle farvann, men det er adgang til dette i internasjonalt farvann, sier Sabel. - Dersom det blir brukt vold mot styrken som opprettholder blokaden, har denne styrken all rett til å handle i selvforsvar, legger han til. Sabel påpeker også at en rekke land har håndhevet embargo i internasjonalt farvann. En svensk folkerettsekspert gir støtte til Sabel.

  I en konfliktsituasjon har en stat lov til å gjennomføre håndhevelse av en blokade i internasjonalt farvann, mener den israelske folkerettseksperten dr. Robbie Sabel ved Det hebraiske universitetet. – En stat kan ikke gjennomføre håndhevelse av blokade i et tredje lands territorielle farvann, men det er adgang til dette i internasjonalt farvann, sier Sabel. – Dersom det blir brukt vold mot styrken som opprettholder blokaden, har denne styrken all rett til å handle i selvforsvar, legger han til. Sabel påpeker også at en rekke land har håndhevet embargo i internasjonalt farvann. En svensk folkerettsekspert gir støtte til Sabel.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise