Lov å håndheve blokade i internasjonalt farvann

  I en konfliktsituasjon har en stat lov til å gjennomføre håndhevelse av en blokade i internasjonalt farvann, mener den israelske folkerettseksperten dr. Robbie Sabel ved Det hebraiske universitetet. - En stat kan ikke gjennomføre håndhevelse av blokade i et tredje lands territorielle farvann, men det er adgang til dette i internasjonalt farvann, sier Sabel. - Dersom det blir brukt vold mot styrken som opprettholder blokaden, har denne styrken all rett til å handle i selvforsvar, legger han til. Sabel påpeker også at en rekke land har håndhevet embargo i internasjonalt farvann. En svensk folkerettsekspert gir støtte til Sabel.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  I en konfliktsituasjon har en stat lov til å gjennomføre håndhevelse av en blokade i internasjonalt farvann, mener den israelske folkerettseksperten dr. Robbie Sabel ved Det hebraiske universitetet. – En stat kan ikke gjennomføre håndhevelse av blokade i et tredje lands territorielle farvann, men det er adgang til dette i internasjonalt farvann, sier Sabel. – Dersom det blir brukt vold mot styrken som opprettholder blokaden, har denne styrken all rett til å handle i selvforsvar, legger han til. Sabel påpeker også at en rekke land har håndhevet embargo i internasjonalt farvann. En svensk folkerettsekspert gir støtte til Sabel.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelPA reagerer kraftig på Gaza-besøk
  Neste artikkelSlik ble norsk bistand fordelt i 2009
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise