Netanyahu: – Avtale mulig innen ett år

  Statsminister Benjamin Netanyahu gikk mandag i rette med utenriksminister Avigdor Liebermans manglende tro på de pågående fredsforhandlingene. På tross av at Lieberman ikke tror på fred verken "neste år eller for neste generasjon", tror Netanyahu at en avtale kan være på plass om 12 måneder. I et møte med Demokratenes kongressmedlemmer mandag, sa Likud-lederen at han håper ikke PA-president Mahmoud Abbas trekker seg. En rekke saker har man ikke kommet til enighet på ennå, men den eneste måten å få en avtale på er gjennom direkte forhandlinger, sa han. Abbas uttalte samme dag i møte med den libyske lederen Muammar Qaddafi at han ikke vil tvinges til å inngå kompromisser i viktige saker. Dersom han presses til å gi etter på 1967-grensene og flyktningenes "rett til å vende tilbake", vil han trekke seg, skal Abbas ha sagt.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Statsminister Benjamin Netanyahu gikk mandag i rette med utenriksminister Avigdor Liebermans manglende tro på de pågående fredsforhandlingene. På tross av at Lieberman ikke tror på fred verken “neste år eller for neste generasjon”, tror Netanyahu at en avtale kan være på plass om 12 måneder.
  I et møte med Demokratenes kongressmedlemmer mandag, sa Likud-lederen at han håper ikke PA-president Mahmoud Abbas trekker seg. En rekke saker har man ikke kommet til enighet på ennå, men den eneste måten å få en avtale på er gjennom direkte forhandlinger, sa han.
  Abbas uttalte samme dag i møte med den libyske lederen Muammar Qaddafi at han ikke vil tvinges til å inngå kompromisser i viktige saker. Dersom han presses til å gi etter på 1967-grensene og flyktningenes “rett til å vende tilbake”, vil han trekke seg, skal Abbas ha sagt.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkel7,6 millioner innbyggere i Israel
  Neste artikkelNetanyahu ba Shalit-familien “ta nyttårsfri”
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise