PA vil aldri anerkjenne Israel som jødisk stat

  – De palestinske myndighetene vil aldri anerkjenne Israel som en jødisk stat, sa den palestinske fredsmegleren Nabil Sha’ath onsdag. – En slik erklæring vil direkte true muslimer og kristne i Israel og forhindre de palestinske flyktningene, som forlot sine hjem og landsbyer for tiår siden, fra å bli gitt sin rett til å vende tilbake, […]

  – De palestinske myndighetene vil aldri anerkjenne Israel som en jødisk stat, sa den palestinske fredsmegleren Nabil Sha’ath onsdag. – En slik erklæring vil direkte true muslimer og kristne i Israel og forhindre de palestinske flyktningene, som forlot sine hjem og landsbyer for tiår siden, fra å bli gitt sin rett til å vende tilbake, sa Sha’ath til reportere i Ramallah. Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha planlagt å reise kravet om anerkjennelse av Israel som en jødisk stat i de neste forhandlingsmøtene i Sharm el-Sheikh. – Men vi avviste dette kravet kontant, fortalte Sha’ath. Forhandleren sa også at PA vil la en eventuell fredsavtale med Israel bli godkjent eller avvist i en folkeavstemning. – Dersom vi er nær en fredsavtale, vil vi ha bruk for fullstendig enhet, sa Sha’ath.

  Forrige artikkelIslam som stat og religion i Midtøsten
  Neste artikkelJeg ønsker en avtale
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no