IDF-koordinator vil åpne for Gaza-eksport

  Den israelske generalen Eitan Dangot, som har ansvar for kontakten med den palestinske sivilbefolkningen på Vestbredden og Gaza-stripen, sier han ønsker ønsker at Gaza-stripen skal få eksportere sine varer og utvikle seg, uten at Hamas, som har kontroll over området, får noe av rosen for prosessen. I et intervju med nyhetsbyrået Associated Press forteller Dangot at Israel ønsker å samarbeide med de palestinske myndighetene i Ramallah for å gi Gaza større økonomiske muligheter. PA-statsminister Salam Fayyad vil sette mål for hva Gaza-stripen trenger og utplassere vakter til å kontrollere grenseovergangene, forklarer generalen. Han understreket også at Israel ønsker å lette blokaden på Gaza-stripen ytterligere. Fayyad bekreftet tirsdag at PA og Israel er i forhandlinger om dette.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Den israelske generalen Eitan Dangot, som har ansvar for kontakten med den palestinske sivilbefolkningen på Vestbredden og Gaza-stripen, sier han ønsker ønsker at Gaza-stripen skal få eksportere sine varer og utvikle seg, uten at Hamas, som har kontroll over området, får noe av rosen for prosessen. I et intervju med nyhetsbyrået Associated Press forteller Dangot at Israel ønsker å samarbeide med de palestinske myndighetene i Ramallah for å gi Gaza større økonomiske muligheter. PA-statsminister Salam Fayyad vil sette mål for hva Gaza-stripen trenger og utplassere vakter til å kontrollere grenseovergangene, forklarer generalen. Han understreket også at Israel ønsker å lette blokaden på Gaza-stripen ytterligere. Fayyad bekreftet tirsdag at PA og Israel er i forhandlinger om dette.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise