Bush: – Etterforskning av Olmert ble hinder

  I sine politiske memoarer indikerer George W. Bush at PA-president Mahmoud Abbas var nær ved å støtte statsminister Ehud Olmerts fredsplan. Planen var å gjennomføre dette før den daværende Kadima-lederen måtte gå av på grunn av korrupsjonsanklager. Bush skriver at planen var som følger: - Olmert skulle reise til Washington og fremme sitt forslag for meg. Abbas ville offentliggjøre at planen var på linje med de palestinske interessene og jeg skulle bringe de to lederne sammen for å fullføre avtalen, skriver Bush. Ifølge den tidligere republikanske presidenten var Israel villige til å gi over "det aller meste" av Vestbredden, samt bygge en bro over til Gaza. Et "begrenset antall" flyktninger skulle deretter få lov til å flytte tilbake til Israel og Jerusalem ville bli begge folks hovedstad. Bush hevder det var korrupsjonsetterforskningen mot Olmert som felte prosessen. - Abbas ønsket ikke en avtale med en statsminister på vei ut av kontorene, påstår Bush

  I sine politiske memoarer indikerer George W. Bush at PA-president Mahmoud Abbas var nær ved å støtte statsminister Ehud Olmerts fredsplan. Planen var å gjennomføre dette før den daværende Kadima-lederen måtte gå av på grunn av korrupsjonsanklager. Bush skriver at planen var som følger:
  – Olmert skulle reise til Washington og fremme sitt forslag for meg. Abbas ville offentliggjøre at planen var på linje med de palestinske interessene og jeg skulle bringe de to lederne sammen for å fullføre avtalen, skriver Bush.
  Ifølge den tidligere republikanske presidenten var Israel villige til å gi over «det aller meste» av Vestbredden, samt bygge en bro over til Gaza. Et «begrenset antall» flyktninger skulle deretter få lov til å flytte tilbake til Israel og Jerusalem ville bli begge folks hovedstad.
  Bush hevder det var korrupsjonsetterforskningen mot Olmert som felte prosessen.
  – Abbas ønsket ikke en avtale med en statsminister på vei ut av kontorene, påstår Bush

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelIngen plass til Israel på kartene
  Neste artikkelSi det som det er til palestinerne
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise