Bush: – Etterforskning av Olmert ble hinder

  I sine politiske memoarer indikerer George W. Bush at PA-president Mahmoud Abbas var nær ved å støtte statsminister Ehud Olmerts fredsplan. Planen var å gjennomføre dette før den daværende Kadima-lederen måtte gå av på grunn av korrupsjonsanklager. Bush skriver at planen var som følger: – Olmert skulle reise til Washington og fremme sitt forslag for […]

  I sine politiske memoarer indikerer George W. Bush at PA-president Mahmoud Abbas var nær ved å støtte statsminister Ehud Olmerts fredsplan. Planen var å gjennomføre dette før den daværende Kadima-lederen måtte gå av på grunn av korrupsjonsanklager. Bush skriver at planen var som følger:
  – Olmert skulle reise til Washington og fremme sitt forslag for meg. Abbas ville offentliggjøre at planen var på linje med de palestinske interessene og jeg skulle bringe de to lederne sammen for å fullføre avtalen, skriver Bush.
  Ifølge den tidligere republikanske presidenten var Israel villige til å gi over “det aller meste” av Vestbredden, samt bygge en bro over til Gaza. Et “begrenset antall” flyktninger skulle deretter få lov til å flytte tilbake til Israel og Jerusalem ville bli begge folks hovedstad.
  Bush hevder det var korrupsjonsetterforskningen mot Olmert som felte prosessen.
  – Abbas ønsket ikke en avtale med en statsminister på vei ut av kontorene, påstår Bush

  Forrige artikkelIngen plass til Israel på kartene
  Neste artikkelSi det som det er til palestinerne
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.