40 personer drept i skogbrann nær Haifa

  En dødelig skogbrann raser i Nord-Israel. I løpet av tre minutter skal brannfronten ha beveget seg 1500 meter, og blant annet antent en buss med et stort antall passasjerer. Opptil 40 personer i bussen skal være brent til døde, ifølge israelske nettaviser. Et større antall personer er også skadet. De fleste av de omkomne var fengselsbetjenter, som var på vei for å evakuere fangene i Damon-fengslet. En talsmann for brannvesenet sier flammene var langt fra bussens planlagte rute da den startet på turen, men at sjåføren var sjanseløs da brannen beveget seg svært raskt i sterk vind. Det blir også meldt at bussen veltet, og at den derfor ble fanget i flammene. - De prøvde å komme seg unna, men ble brent levende. Det var forferdelig å se, sier talsmannen. - Jeg tror ikke vi klarer å få kontroll på denne brannen i løpet av kvelden, sier brannsjef Shimon Romach. Et stort område i Carmel-skogen er ødelagt. Politiet beskriver brannen som en stor katastrofe, og sier den fortsatt sprer seg og setter flere områder i fare.

  En dødelig skogbrann raser i Nord-Israel. I løpet av tre minutter skal brannfronten ha beveget seg 1500 meter, og blant annet antent en buss med et stort antall passasjerer.

  Opptil 40 personer i bussen skal være brent til døde, ifølge israelske nettaviser. Et større antall personer er også skadet. De fleste av de omkomne var fengselsbetjenter, som var på vei for å evakuere fangene i Damon-fengslet.

  En talsmann for brannvesenet sier flammene var langt fra bussens planlagte rute da den startet på turen, men at sjåføren var sjanseløs da brannen beveget seg svært raskt i sterk vind. Det blir også meldt at bussen veltet, og at den derfor ble fanget i flammene.

  – De prøvde å komme seg unna, men ble brent levende. Det var forferdelig å se, sier talsmannen.

  – Jeg tror ikke vi klarer å få kontroll på denne brannen i løpet av kvelden, sier brannsjef Shimon Romach.

  Et stort område i Carmel-skogen er ødelagt. Politiet beskriver brannen som en stor katastrofe, og sier den fortsatt sprer seg og setter flere områder i fare.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelAvviser Marmara-avtale som «spekulasjoner»
  Neste artikkelIsrael har valgt Vestbredden framfor fred
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise