Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vi ville aldri vurdert å ikke tjenestegjøre i IDF

En gruppe tenåringer i Arava-regionen i Sør-Israel har sendt et brev til Benjamin Netanyahu, hvor de ber statsministeren arbeide for soldat Gilad Shalits frigivelse fra Hamas’ fangenskap. Men de ønsker på ingen måte å bruke det som en unnskyldning for å ikke verve seg for IDF, understreker de.
– I kontrast til tidligere brev fra elever i videregående skole, ville vi aldri vurdert å ikke tjenestegjøre i IDF, skriver tenåringene.
Til nå har 300 personer undertegnet brevet, som har blitt forfattet ved She’etim videregående skole i Arava. Det var da elevene via skolen besøkte Israels store byer, og fikk komme innom Shalit-familiens protesttelt i Jerusalem, at de bestemte seg for å skrive.
– Vi vil verve oss til IDF for å forsvare staten og dens innbyggere […] Vi vil fullføre våre plikter på best mulig måte og gjøre dette i kjærlighet og fullstendig tro på vår stat og vår nasjon, dens verdier, idealer, institusjoner og innbyggere, heter det i brevet.
– Vi vil oppfordre dere, våre ledere om å høre på vår bønn og frigjøre Gilad Shalit fra fangenskap umiddelbart i navnet til de samme verdiene og idealene som vi ble oppdratt på, som jøder og israelere, heter det i brevet.
En av elevene bak initiativet, Ron Zur, sier det er det store antallet israelere som lurer seg unna militærtjenesten, som gjorde at de følte seg forpliktet til å skrive brevet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart