Israel og USA utviklet Stuxnet sammen

  Israel og USA skal ha samarbeidet om dataormen Stuxnet, som de siste måndene har rammet sentrifugene i de iranske atomreaktorene, skriver New York Times. Sabotasjeaksjonen skal ha satt iranernes arbeid tilbake mange år. Ifølge den amerikanske avisens rapporter skal Israel ha testet viruset Stuxnet i over to år ved atomreaktoren Dimona i Negev-ørkenen. Her har Israel […]

  Israel og USA skal ha samarbeidet om dataormen Stuxnet, som de siste måndene har rammet sentrifugene i de iranske atomreaktorene, skriver New York Times. Sabotasjeaksjonen skal ha satt iranernes arbeid tilbake mange år.
  Ifølge den amerikanske avisens rapporter skal Israel ha testet viruset Stuxnet i over to år ved atomreaktoren Dimona i Negev-ørkenen. Her har Israel sentrifuger som er omtrent identiske med dem som iranerne bruker.
  – For å teste ormen var man nødt å bruke maskinene. Grunnen til at ormen har vært effektiv er at israelerne prøvde det ut, sier en amerikansk atomekspert.

  Forrige artikkelIran beordret Hariri-drap
  Neste artikkelSjefsrabbiner godkjenner IDF-konverteringer
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no