USA ble oppfordret til å “sabotere” for Iran

  USA ble oppfordret av tyske eksperter til å “sabotere” Irans atomfasiliteter “i hemmelighet”, heller enn å angripe militært, ifølge et dokument sendt fra deres ambassade i Berlin. Det klassifiserte notatet ble skrevet av ambassadør Philip Murphy i januar for ett år siden, og er offentliggjort av Wikileaks. Ifølge Murphy anbefalte Tysklands Institutt for sikkerhet og […]

  USA ble oppfordret av tyske eksperter til å “sabotere” Irans atomfasiliteter “i hemmelighet”, heller enn å angripe militært, ifølge et dokument sendt fra deres ambassade i Berlin. Det klassifiserte notatet ble skrevet av ambassadør Philip Murphy i januar for ett år siden, og er offentliggjort av Wikileaks.
  Ifølge Murphy anbefalte Tysklands Institutt for sikkerhet og internasjonale saker tiltak som “uforklarlige eksplosjoner, uhell, datahacking og så videre”. Dette mente tyskerne ville være mer effektivt enn et militært angrep, med mye mindre katastrofale virkninger.
  Dokumentet blir offentliggjort kort tid etter New York Times avslørte at Israel har testet dataormen Stuxnet i systemet til sin atomreaktor Dimona. Denne ormen skal ha vært et felles amerikansk-israelsk prosjekt som avisen mener har satt tilbake Irans atomprogram med flere år.

  Forrige artikkelRussland anerkjente palestinsk stat i 1988
  Neste artikkelBarak og Netanyahu står sammen om Iran
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no