Tunnel under Gamlebyen ferdig utgravet

  De israelske antikvitetsmyndighetene i Israel har fullført en arkeologisk utgraving av en tunnel som går under Gamlebyen i Jerusalem. Tunnelen ble opprinnelig brukt til drenering og stammer fra det andre templets tid. Den kobler sammen Davidsbyen i Silwan med Archeological Park & Davidson Center nær Vestmuren. Myndighetene understreker at tunnelen ikke går i nærheten av Tempelplassen, og at de heller ikke har planer om å grave der. Gravingen har pågått i sju år, men er blitt forsinket ett år på grunn av en stoppordre fra Høyesterett. Innbyggere i Silwan saksøkte gravemannskapet og hevdet at de ødela hjemmene deres. Denne anklagen ble avvist i september 2009. Om kort tid vil tunnelen bli åpnet for turister og andre besøkende.

  De israelske antikvitetsmyndighetene i Israel har fullført en arkeologisk utgraving av en tunnel som går under Gamlebyen i Jerusalem.
  Tunnelen ble opprinnelig brukt til drenering og stammer fra det andre templets tid. Den kobler sammen Davidsbyen i Silwan med Archeological Park & Davidson Center nær Vestmuren. Myndighetene understreker at tunnelen ikke går i nærheten av Tempelplassen, og at de heller ikke har planer om å grave der.
  Gravingen har pågått i sju år, men er blitt forsinket ett år på grunn av en stoppordre fra Høyesterett. Innbyggere i Silwan saksøkte gravemannskapet og hevdet at de ødela hjemmene deres. Denne anklagen ble avvist i september 2009.
  Om kort tid vil tunnelen bli åpnet for turister og andre besøkende.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise