Peres til Merkel: – Lær av Gaza-stripen

  President Shimon Peres og Tysklands rikskansler Angela Merkel møttes i presidentkontoret i Jerusalem tirsdag. Topplederne snakket først og fremst om situasjonen i Egypt og demonstrasjonene som har vært der. Merkel ble advart av Peres mot i for stor grad å gi sin støtte til demonstrantene. – Verden må lære av det som hendte på Gaza-stripen. […]

  President Shimon Peres og Tysklands rikskansler Angela Merkel møttes i presidentkontoret i Jerusalem tirsdag. Topplederne snakket først og fremst om situasjonen i Egypt og demonstrasjonene som har vært der. Merkel ble advart av Peres mot i for stor grad å gi sin støtte til demonstrantene.
  – Verden må lære av det som hendte på Gaza-stripen. Demokrati begynner med valg, men det ender ikke med valg. Demokrati er sivilisasjon. Og om dere velger gal side gjør dere slutt på demokratiet. Vi må sikre at menneskerettighetene garanteres i et ekte demokrati, sa presidenten.
  Han minnet henne på at Hamas tok over Gaza nettopp etter frie palestinske valg.
  – Verden så hva som hendte på Gaza-stripen da de presset fram demokratiske valg. Og en radikal og farlig bevegelse, som ikke vil gi Gazas innbyggere en eneste dag meg demokrati, tok makten, forklarte han.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise