Hæren i Egypt vokter Mubaraks palass

  Demonstrantene i Kairo planlegger en marsj fra Tahrir plass til presidentpalasset til Hosni Mubarak. Titusenvis av demonstranter samlet seg i sentrum av hovedstaden før formiddagsbønnen, mens militære tropper i stridsvogner og armerte kjøretøyer stod ved siden av. Den egyptiske hæren sier en pressemelding at de vil være garantister for forandringer i grunnloven og frie, rettferdige valg. De ber alle egyptere om å returnere til dagliglivet, så forretningsvirksomheten kom komme i gang igjen. Medlemmer av en av ungdomsbevegelsene bak demonstrasjonene i Egypt, sier demonstrantene skal "ta over palasset" fredag. - Vi vil ha hele den egyptiske massen med oss etter fredagsbønnen til å ta kontroll over det. Hæren har vært nøytral og skader ingen av oss, forklarer han. - Vi vil marsjere til palasset og fjerne Mubarak. Og vi vet at vi har verden på vår side. Hæren er for øyeblikket rolige. De har satt opp piggtråd rundt alt (veiene til palasset), men de vet at folkets vilje vil overvinne alt, sier den 34 år gamle aktivisten Nurhaan Ismael.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Demonstrantene i Kairo planlegger en marsj fra Tahrir plass til presidentpalasset til Hosni Mubarak. Titusenvis av demonstranter samlet seg i sentrum av hovedstaden før formiddagsbønnen, mens militære tropper i stridsvogner og armerte kjøretøyer stod ved siden av.
  Den egyptiske hæren sier en pressemelding at de vil være garantister for forandringer i grunnloven og frie, rettferdige valg. De ber alle egyptere om å returnere til dagliglivet, så forretningsvirksomheten kom komme i gang igjen.
  Medlemmer av en av ungdomsbevegelsene bak demonstrasjonene i Egypt, sier demonstrantene skal “ta over palasset” fredag.
  – Vi vil ha hele den egyptiske massen med oss etter fredagsbønnen til å ta kontroll over det. Hæren har vært nøytral og skader ingen av oss, forklarer han.
  – Vi vil marsjere til palasset og fjerne Mubarak. Og vi vet at vi har verden på vår side. Hæren er for øyeblikket rolige. De har satt opp piggtråd rundt alt (veiene til palasset), men de vet at folkets vilje vil overvinne alt, sier den 34 år gamle aktivisten Nurhaan Ismael.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise