Arabiske Knesset-medlemmer angrer Libya-besøk

  For under ett år siden besøkte en delegasjon med arabiske Knesset-representanter Libya. De returnerte med et svært positivt inntrykk av det nordafrikanske araberlandet. Nå angrer flere av dem på uttalelsene de kom med den gang. – Den første dagen vi møtte Gaddafi beskrev han seg selv som en fredens mann som behandler folket på best […]

  For under ett år siden besøkte en delegasjon med arabiske Knesset-representanter Libya. De returnerte med et svært positivt inntrykk av det nordafrikanske araberlandet. Nå angrer flere av dem på uttalelsene de kom med den gang.
  – Den første dagen vi møtte Gaddafi beskrev han seg selv som en fredens mann som behandler folket på best mulig måte, forteller Mahmoud Muasi al-Gharbiyeh til Yedioth Aharonoth.
  Men han husker at varselslampene blinket rimelig klart allerede den gang.
  – Personlig følte jeg at han la skjul på en hel del, særlig alt som hadde å gjøre med det faktum at det libyske folket ikke har noen rettigheter. Vi følte det under turen vår ned der, særlig da vi så tilstanden til infrastrukturen, forklarer han.
  – I dag er vi vitne til forbrytelsene og blodbadet forårsaket av Gaddafis folk. De burde blitt straffet og satt i fengsel resten av sine liv. Disse handlingene avslører Gaddafis sanne inhumane ansikt, mener han.
  – The Higher Arab Monitoring Committee har bestemt at selv om regjeringen i Libya skulle gi oss millioner av dollar, så skal vi ikke besøke Gaddafi igjen, på bakgrunn av alle drapene som pågår der, sier Muasi al-Gharbiyeh.
  Hanin Zoabi fra Balad-partiet forteller at hun slett ikke merket noen ting under hennes besøk i landet, men hun understreker at de arabiske medlemmene i nasjonalforsamlingen ikke vil gjøre liknende besøk igjen.
  – Vi besøkte ikke Gaddafi for å støtte hans synspunkter og vil ikke besøke flere krigsforbrytere, sier Zoabi.
  Den arabiske journalisten Wadi Awadi, som var med på turen, mener politikerne skylder libyerne en unnskyldning.
  – Noen av de offentlige arabiske personene […] behandlet Gaddafi som den største og beste lederen. Jeg synes de burde bedt om unnskyldning til det libyske folk, ettersom de besøkte landet uten å møte noen lokale – og skapte et inntrykk av at israelske arabere støtter Gaddafis regime, mener han.
  – Personlig er jeg overbevist om at vi burde vært mer kritiske og avslørt sannheten og ikke kommet tilbake med falske budskap der vi ignorerte at Gaddafi drepte sitt eget folk, uttrykker Awadi.

  Forrige artikkelIAF bombet to mål på Gaza-stripen
  Neste artikkel– Fire nye atomanlegg avdekket i Syria
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no