Egypt gjenopptar gassleveranse mandag

  Det egyptiske gasselskapet EMG har informert Israel om at de vil gjenoppta leveransen av gass mandag, rapporterer Yedioth Aharonoth. Det er fortsatt uvisst om leveransen vil bli fullt gjenopptatt eller kun delvis. Den første kunden som vil motta forsyninger i Israel er det nasjonale elektrisitetsselskapet, som skal bruke det til å operere sine atomkraftverk. Deretter vil […]

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Det egyptiske gasselskapet EMG har informert Israel om at de vil gjenoppta leveransen av gass mandag, rapporterer Yedioth Aharonoth. Det er fortsatt uvisst om leveransen vil bli fullt gjenopptatt eller kun delvis.
  Den første kunden som vil motta forsyninger i Israel er det nasjonale elektrisitetsselskapet, som skal bruke det til å operere sine atomkraftverk. Deretter vil oljeraffineriet i Haifa motta forsyninger.
  Samferdselsdepartementet har regnet ut at fraværet av gass fra Egypt utgjør tap for den israelske økonomien på 9,5 millioner kroner daglig.
  Leveransene fra Egypt dekker for øyeblikket 40 prosent av Israels behov for naturgass og er råmateriale for 20 prosent av landets energiproduksjon. Etter et terrorangrep på en gassrørledning sør på Sinai-halvøyen 5. februar har denne viktige leveransen vært stanset.

  Forrige artikkelStørre tilstedeværelse på Vestbredden for IDF etter Itamar-terror
  Neste artikkelAbbas benekter PA-demonisering av Israel
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no