Israel overlater tsarbolig til Russland

  Den israelske staten vil overlate en eiendom i Jerusalem til den russiske staten. På eiendommen står en bolig som ble bygget av tsar Alexander II (1818-1881) mellom 1860 og 1864, melder Yedioth Aharonoth. Området det er snakk om kalles Sergeis gårdsplass og er en av de eldste bydelene i den israelske hovedstaden. Det utgjør 68.000 […]

  Den israelske staten vil overlate en eiendom i Jerusalem til den russiske staten. På eiendommen står en bolig som ble bygget av tsar Alexander II (1818-1881) mellom 1860 og 1864, melder Yedioth Aharonoth.
  Området det er snakk om kalles Sergeis gårdsplass og er en av de eldste bydelene i den israelske hovedstaden. Det utgjør 68.000 kvadratmeter og inneholder blant annet bygg som Den hellige treenighetskirke.
  Lenge har russiske og israelske myndigheter kranglet om eiendomsretten til det kjente området. Trolig håper statsminister Benjamin Netanyahu at regjeringens beslutning vil føre de to nasjonene tettere sammen. Offentliggjøringen kommer også kun en uke før Netanyahu skal på statsbesøk i Moskva, hvor han blant annet vil be Russland om å ikke selge avanserte raketter til Syria.

   


  Treenighetskirken ligger på eiendommen som nå blir overdratt til den russiske stat. (Foto: Wikipedia)

  Forrige artikkelKatsav: – Dere lot løgnen vinne
  Neste artikkelMann i Beersheba såret i rakettangrep fra Gaza-stripen
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.