Israel den ultimate alliansepartner

  Israels ambassadør i Washington, Michael Oren, hevdet tirsdag at amerikanerne er mer avhengig av sin allierte i Midtøsten i dag enn noen gang tidligere. I en artikkel i magasinet Foreign Affairs lister han opp argumenter for hvorfor båndene mellom de to landene er så sterke. Oren skriver blant annet at Israel “deler Amerikas verdier, og […]

  Israels ambassadør i Washington, Michael Oren, hevdet tirsdag at amerikanerne er mer avhengig av sin allierte i Midtøsten i dag enn noen gang tidligere. I en artikkel i magasinet Foreign Affairs lister han opp argumenter for hvorfor båndene mellom de to landene er så sterke. Oren skriver blant annet at Israel “deler Amerikas verdier, og reflekterer landsfedrenes ånd”.
  Israel “forbedrer amerikansk etterretning og forsvarskapasitet, samt tilbyr havner og treningsmuligheter for amerikanske styrker … [Israel] hjelper til med å sikre USAs grenser og redder amerikanske liv både på og utenfor slagmarken. Og en alliert stimulerer også den amerikanske økonomien og skaper nye arbeidsplasser gjennom handel og teknologisk innovasjon.”
  – Få land passer inn i denne beskrivelsen, men Israel er definitivt en av dem, skriver ambassadøren.

  Forrige artikkelIranerne melder om nytt cyberangrep
  Neste artikkel400 sivile drept i Syria
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no