Vi foretrekker Hamas framfor Israel

  Fatah-leder Tawfiq Tirawi hevdet torsdag at forsoningen mellom Hamas og Fatah vil fremme palestinske interesser, særlig i forhold til PA-myndighetenes planer om å be FN anerkjenne en palestinsk stat i september. Samarbeidet mellom organisasjonene er "viktigere enn fred med Israel", hevdet Tirawi. - Vi ønsker at denne palestinerne skal stå fram for FNs generalforsamling samlet. Vårt krav vil bli gitt til FN med sterk støtte fra alle palestinske grupperinger og alle landene som har anerkjent Palestina til nå, forklarte han. - Dersom Israel tror at vi må velge mellom fred med dem og fred med Hamas, kan du spørre enhver palestiner og de vil fortelle deg at de foretrekker palestinsk enhet framfor fred. Vi vil ønske all fred med Israel velkommen. Men de må stanse bygging i bosetningene […] Det er Israel som velger bosetningene framfor fred, påstod Fatah-mannen. På spørsmål om Fatah har tenkt gjennom det faktum at mesteparten av verdenssamfunnet anser Hamas for å være en terrorgruppe, svarte Tirawi: "Ingen palestinsk gruppering er en terrororganisasjon i våre øyne." Stemningen i Ramallah blant folk flest er forsiktig og avventende etter at avtalen mellom Fatah og Hamas ble offentliggjort. Innbyggere uttrykte overfor Yedioth Aharonoth skepsis når det gjelder unionens sjanser til å bli en suksess. Flere er også skeptiske til Hamas og deres terroraktivitet. - Hamas kjenner bare én vei, og det er terrorens vei. Ikke fredens vei, forklarer en av innbyggerne til avisen.

  Fatah-leder Tawfiq Tirawi hevdet torsdag at forsoningen mellom Hamas og Fatah vil fremme palestinske interesser, særlig i forhold til PA-myndighetenes planer om å be FN anerkjenne en palestinsk stat i september. Samarbeidet mellom organisasjonene er «viktigere enn fred med Israel», hevdet Tirawi.
  – Vi ønsker at denne palestinerne skal stå fram for FNs generalforsamling samlet. Vårt krav vil bli gitt til FN med sterk støtte fra alle palestinske grupperinger og alle landene som har anerkjent Palestina til nå, forklarte han.
  – Dersom Israel tror at vi må velge mellom fred med dem og fred med Hamas, kan du spørre enhver palestiner og de vil fortelle deg at de foretrekker palestinsk enhet framfor fred. Vi vil ønske all fred med Israel velkommen. Men de må stanse bygging i bosetningene […] Det er Israel som velger bosetningene framfor fred, påstod Fatah-mannen.
  På spørsmål om Fatah har tenkt gjennom det faktum at mesteparten av verdenssamfunnet anser Hamas for å være en terrorgruppe, svarte Tirawi: «Ingen palestinsk gruppering er en terrororganisasjon i våre øyne.»
  Stemningen i Ramallah blant folk flest er forsiktig og avventende etter at avtalen mellom Fatah og Hamas ble offentliggjort. Innbyggere uttrykte overfor Yedioth Aharonoth skepsis når det gjelder unionens sjanser til å bli en suksess. Flere er også skeptiske til Hamas og deres terroraktivitet.
  – Hamas kjenner bare én vei, og det er terrorens vei. Ikke fredens vei, forklarer en av innbyggerne til avisen.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise