Hamas-lederne vil flytte fra Damaskus til Qatar

  Myndighetene i Qatar skal ha akseptert å ta imot Hamas-leder Khaled Mashaal og de andre Hamas-toppene som de siste årene har hatt hovedkvarter i Damaskus, ifølge den arabisk-språklige London-avisen Al Hayat. Nyheten har foreløpig ikke blitt bekreftet av andre kilder. Qatar skal ha godtatt søknaden om flytting av den politiske ledelsen i Hamas, men avviser visstnok å gi ly for organisasjonens militære ledelse. Det blir ikke oppgitt noen årsak til at Hamas ønsker å forlate Damaskus, men det er grunn til å tro at folkeopprøret mot president Bashar Assad er en viktig faktor. Hamas skal også ha bedt om å få flytte til Jordan og Egypt, men ble avvist.

  Myndighetene i Qatar skal ha akseptert å ta imot Hamas-leder Khaled Mashaal og de andre Hamas-toppene som de siste årene har hatt hovedkvarter i Damaskus, ifølge den arabisk-språklige London-avisen Al Hayat. Nyheten har foreløpig ikke blitt bekreftet av andre kilder.
  Qatar skal ha godtatt søknaden om flytting av den politiske ledelsen i Hamas, men avviser visstnok å gi ly for organisasjonens militære ledelse.
  Det blir ikke oppgitt noen årsak til at Hamas ønsker å forlate Damaskus, men det er grunn til å tro at folkeopprøret mot president Bashar Assad er en viktig faktor. Hamas skal også ha bedt om å få flytte til Jordan og Egypt, men ble avvist.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelDet Hellige Land slik en norsk prest så det i 1881
  Neste artikkelHamas ber PLO trekke «anerkjennelse av Israel»
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise