Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Husødeleggelser kraftig ned siste to år

Jerusalem kommune har kraftig redusert antallet rivninger av ulovlig oppsatte bygninger de siste to årene, melder Jerusalem Post. Medlemmer av kommunestyret sier dette skyldes intenst internasjonalt press. Kommuneadministrasjonens forklaring er at det er blitt mindre av ulovlig bygging.
– Det er tusenvis av bygninger som har fått rivningsordre, og saken er avgjort i retten. Ordren må bare utføres. Dette har ingenting å gjøre med nedgang i ulovlig bygging, mener Elisha Peleg, kommunestyremedlem fra Likud.
Meir Margalit fra Meretz mener amerikansk press er årsaken til at så få rivningsordre blir iverksatt. Det har bare vært fire eller fem husødeleggelser så langt i år, opplyser Margalit, som var med å grunnlegge Den israelske komité mot husødeleggelser (ICAHD).
Ifølge ICAHDs statistikk ble gjennomsnittlig 100 bebodde boliger ødelagt årlig fra 2000 til 2008. I 2009 gikk det ned til 69, og i 2010 til 27.
Det skal være mellom 20.000 og 30.000 tilfeller av ulovlig bygging i Øst-Jerusalem, alt fra ulovlig oppsatte leilighetskomplekser til veranda eller carport uten byggetillatelse. Ifølge ICAHD har omkring halvparten av disse fått rivningsordre.
De siste årene er det registrert at flere som har bygd ulovlig selv velger å rive, dersom boten de får i retten er større enn rivningskostnadene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart