Barak: – Jeg gjorde én kardinalfeil

  Som alle andre topp-politikere, går det lang tid mellom hver gang Israels forsvarsminister Ehud Barak innrømmer feil. Kanskje det går ekstra lang tid for Barak, for at han har høy selvtillit er det liten tvil om. - Jeg har ingen synder, sier Barak i et intervju med Ha'aretz. "Jeg har min egen målestokk," svarer han når han blir konfrontert med kritikk og folk som advarer mot ham. Men Barak innrømmer "en kardinalfeil" i det samme intervjuet. - Det er klart for meg nå at jeg gjorde en kardinalfeil for ti år siden, da jeg ikke dannet en nasjonal samlingsregjering med Ariel Sharon etter at jeg kom hjem fra Camp David [i 2000], sier Barak. Året etter tapte Barak i det direkte statsministervalget for Sharon. I intervjuet må Barak forklare hvordan han vant rikdom i årene han var ute av politikken. - Jeg avsluttet min statsministerperiode på samme tid som Bill Clinton, Tony Blair og Gerhard Schroeder - alle fra venstreorienterte partier. Alle disse ble i løpet av få år veldig rike, etter tjenesteperioder som var mye kortere enn mine [Barak regner tydeligvis inn sin militære karriere i sin tjenesteperiode]. Jeg holdt foredrag, og jeg var også en konsulent for internasjonale firma i finans, forteller Barak.

  Som alle andre topp-politikere, går det lang tid mellom hver gang Israels forsvarsminister Ehud Barak innrømmer feil. Kanskje det går ekstra lang tid for Barak, for at han har høy selvtillit er det liten tvil om.
  – Jeg har ingen synder, sier Barak i et intervju med Ha’aretz. «Jeg har min egen målestokk,» svarer han når han blir konfrontert med kritikk og folk som advarer mot ham.
  Men Barak innrømmer «en kardinalfeil» i det samme intervjuet.
  – Det er klart for meg nå at jeg gjorde en kardinalfeil for ti år siden, da jeg ikke dannet en nasjonal samlingsregjering med Ariel Sharon etter at jeg kom hjem fra Camp David [i 2000], sier Barak.
  Året etter tapte Barak i det direkte statsministervalget for Sharon.
  I intervjuet må Barak forklare hvordan han vant rikdom i årene han var ute av politikken.
  – Jeg avsluttet min statsministerperiode på samme tid som Bill Clinton, Tony Blair og Gerhard Schroeder – alle fra venstreorienterte partier. Alle disse ble i løpet av få år veldig rike, etter tjenesteperioder som var mye kortere enn mine [Barak regner tydeligvis inn sin militære karriere i sin tjenesteperiode]. Jeg holdt foredrag, og jeg var også en konsulent for internasjonale firma i finans, forteller Barak.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkel«Nakba-loven»
  Neste artikkel«Det er mitt land!»
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise