Barak: – Jeg gjorde én kardinalfeil

  Som alle andre topp-politikere, går det lang tid mellom hver gang Israels forsvarsminister Ehud Barak innrømmer feil. Kanskje det går ekstra lang tid for Barak, for at han har høy selvtillit er det liten tvil om. – Jeg har ingen synder, sier Barak i et intervju med Ha’aretz. “Jeg har min egen målestokk,” svarer han […]

  Som alle andre topp-politikere, går det lang tid mellom hver gang Israels forsvarsminister Ehud Barak innrømmer feil. Kanskje det går ekstra lang tid for Barak, for at han har høy selvtillit er det liten tvil om.
  – Jeg har ingen synder, sier Barak i et intervju med Ha’aretz. “Jeg har min egen målestokk,” svarer han når han blir konfrontert med kritikk og folk som advarer mot ham.
  Men Barak innrømmer “en kardinalfeil” i det samme intervjuet.
  – Det er klart for meg nå at jeg gjorde en kardinalfeil for ti år siden, da jeg ikke dannet en nasjonal samlingsregjering med Ariel Sharon etter at jeg kom hjem fra Camp David [i 2000], sier Barak.
  Året etter tapte Barak i det direkte statsministervalget for Sharon.
  I intervjuet må Barak forklare hvordan han vant rikdom i årene han var ute av politikken.
  – Jeg avsluttet min statsministerperiode på samme tid som Bill Clinton, Tony Blair og Gerhard Schroeder – alle fra venstreorienterte partier. Alle disse ble i løpet av få år veldig rike, etter tjenesteperioder som var mye kortere enn mine [Barak regner tydeligvis inn sin militære karriere i sin tjenesteperiode]. Jeg holdt foredrag, og jeg var også en konsulent for internasjonale firma i finans, forteller Barak.

  Forrige artikkel“Nakba-loven”
  Neste artikkel“Det er mitt land!”
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.