Israel godkjenner vei til palestinsk by

  Israel vil godkjenne byggingen av en ny veistrekning til den planlagte palestinske byen Rawabi på Vestbredden. Avgjørelsen tolkes av mange som et forsøk fra statsminister Benjamin Netanyahu på å vise godvilje overfor PA. Rawabi ligger nord for Ramallah i sone A, som er under de palestinske myndighetenes sivile og sikkerhetsmessige kontroll. Ifølge PAs første planer ville veien gå gjennom sone C, som er under full israelsk kontroll. Men siden det var sannsynlig at mange bosettere ville vanskeliggjøre godkjennelsesprosessen, har planene blitt omgjort. Den nye veien vil bare gå et kortere stykke gjennom sone C, mens resten vil gå gjennom sone B. Denne sonen er under palestinernes sivile kontroll. De israelske sikkerhetsstyrkene har gitt sin godkjennelse til planene, skriver Ha'aretz.

  Israel vil godkjenne byggingen av en ny veistrekning til den planlagte palestinske byen Rawabi på Vestbredden. Avgjørelsen tolkes av mange som et forsøk fra statsminister Benjamin Netanyahu på å vise godvilje overfor PA.
  Rawabi ligger nord for Ramallah i sone A, som er under de palestinske myndighetenes sivile og sikkerhetsmessige kontroll. Ifølge PAs første planer ville veien gå gjennom sone C, som er under full israelsk kontroll. Men siden det var sannsynlig at mange bosettere ville vanskeliggjøre godkjennelsesprosessen, har planene blitt omgjort. Den nye veien vil bare gå et kortere stykke gjennom sone C, mens resten vil gå gjennom sone B. Denne sonen er under palestinernes sivile kontroll. De israelske sikkerhetsstyrkene har gitt sin godkjennelse til planene, skriver Ha’aretz.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise