Netanyahu til Kongressen: – Jerusalem skal aldri deles

  Tirsdag kveld amerikansk tid talte Benjamin Netanyahu til den amerikanske Kongressen. Israels statsminister mottok langvarig stående applaus da han entret talerstolen, og deretter ca. 25 ganger i løpet av 46 minutt. Netanyahu oppfordret PA-president Mahmoud Abbas til å bryte samarbeidsavtalen med Hamas og skape fred med Israel. Netanyahu forsikret også om at Israel vil trekke […]

   
  Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

  Tirsdag kveld amerikansk tid talte Benjamin Netanyahu til den amerikanske Kongressen. Israels statsminister mottok langvarig stående applaus da han entret talerstolen, og deretter ca. 25 ganger i løpet av 46 minutt.
  Netanyahu oppfordret PA-president Mahmoud Abbas til å bryte samarbeidsavtalen med Hamas og skape fred med Israel. Netanyahu forsikret også om at Israel vil trekke seg tilbake fra enkelte bosetninger dersom en fredsavtale kommer på plass.
  Da han gikk opp på podiet fikk han stående applaus fra kongressrepresentantene.
  – Jeg er svært rørt av deres varme velkomst og beæret over at dere har gitt meg muligheten til å snakke for Kongressen for andre gang, sa Netanyahu.
  – Jeg er villig til å inngå smertefulle kompromisser for å oppnå fred. Som leder er det mitt ansvar å lede folket mitt mot fred. Men det blir ikke lett. For skal en genuin fred finne sted, blir vi nødt til å gi opp deler av våre forfedres jødiske hjemland, erklærte statsministeren.
  – Vi vil være sjenerøse når det gjelder størrelsen på den palestinske staten, men som Obama sa vil grensen bli annerledes enn den fra 1948. Israel vil ikke returnere til 1967-grensen, la han til.
  Likud-lederen snakket direkte til Abbas i sin tale.
  – Riv i stykker pakten din med Hamas, sett deg ned og forhandle med oss. Skap fred med den jødiske staten. Dersom du gjør det lover jeg deg: Israel vil ikke bli det siste landet som ønsker en palestinsk stat velkommen, det vil bli den første.
  Netanyahu gjorde deg klart i talen at Jerusalem aldri skal deles, men forbli samlet som hovedstad i Israel. Se hele talen.

  Forrige artikkelDet hvite hus fornøyd med Netanyahus tale
  Neste artikkelIAEA bekrefter at Syria-mål var atomreaktor
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -